Eskişehir'de kış aylarının soğuk ve kar yağışlı geçmesiyle beraber sokak hayvanları zor günler geçiriyor. Sahipsiz hayvanların dışarıda aç kalmaması için harekete geçen Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği üyeleri tarafından bir eğlence yerinde etkinlik düzenlendi. Etkinlikten gelen 2 bin 500 liralık gelir ile kışın yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mama alındı. Daha sonra dernek üyeleri, alınan mama ve yemleri kent merkezi ve çevre mahallelerde belirli noktalara bıraktı.

Bununla ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, sokak hayvanlarının kışın aç kalmaması için bir etkinlik düzenlediklerini ve geliriyle de mama aldıklarını belirtti. Kurt, 'Bu mamaları Eskişehir içine ve dışına dağıtıyoruz. Sokaktaki hayvanlar biliyorsunuz zor durumda ve açlar. Tabi ki herkes dışarıdaki hayvanlara biraz olsun yardımcı olmaya çalışıyor. Bir gün doyurmakla da bir yere varılmaz ama biraz insanlara örnek olmak istiyoruz, işletmelere örnek olmak istiyoruz. O yüzden buradayız' dedi.

'SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE KİMSE SEVGİLİSİNE HAYVAN ALMASIN'

Kurt, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü'ne dikkat çekerek şu uyarılarda bulundu:

'Önümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü var. Lütfen hiç kimse kız arkadaşını mutlu etmek için gidip petshoptan kedi, köpek, tavşan, hamster gibi herhangi bir hayvan satın almasın. Çünkü hayvanlar parayla satın alınacak canlılar değil, onlar canlı, mal değil ve bir ömür geçireceksiniz onlar hediyelik eşya değiller. Genelde gençler ve öğrenciler sevgilileri mutlu etmek için alıyorlar. Daha sonra insanlar, okulu bittiklerinde o hayvanları ailelerinin yanına götüremiyor. Böyle olunca da hayvanlar sokağa düşüyor. Hepsi üretim malı olduğu için sokağa karşı dayanıklı değiller. Sokaklarda ziyan olup gidiyorlar.'

Ayrıca herkesi sokak hayvanları için duyarlı olmaya çağıran Kurt, vatandaşların ellerinden geldiğince sokak hayvanlarına yardım etmesi gerektiğine dikkat çekti. (İHA)

Editör: TE Bilisim