Son dakika haberi Eskişehirspor taraftarını üzdü. Başkan Özeçoğlu, yaptığı basın toplantısında Eskişehirspor'un içinde bulunduğu ekonomik krizden, geçmiş yönetimlerin yaptığı skandal harcamalardan, kulübün ödeyemediği borçlardan dolayı aldığı transfer yasağı ve puan silme cezalarına birçok konuya değindi. Özeçoğlu 22 Kasım'da olağanüstü kongre kararı aldıklarını duyurdu.

Özeçoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

'Bir yandan takım kurmaya çalışırken, bir yandan da kulübün kronikleşmiş sorunlarıyla uğraştık.

3 puan silme cezasıyla karşı karşıya kaldık, ardından Sergen Yalçın görevi bıraktı. Ardından Yücel İldiz ile anlaştık.

Kulüp için yaptıklarını ve harcadıkları parayı tek tek açıklayan Başkan Sinan Özeçoğlu, bütün sorunlar için siyasi liderlerle görüşme yapıldı, görevde olduğumuz süre boyunca kasaya giren miktar 1 milyon TL. Ben ve arkadaşlarımın katkısı 17 milyon TL'dir. Gittiğimiz her kapıdan elimiz boş döndük. Kredimiz o kadar düşmüş ki, deplasmanda otele girmeden parası isteniyor.

Kulübün daha önceki yönetimlerde yaptığı borçlar, çektiği krediler, bu kredilerdeki faiz oranlarındaki dile getiren Özeçoğlu, '3 yılda kulüp 30 milyon TL faiz ödemiştir.' Diye konuştu.

Eski yöneticiler kendilerine loca tahsis etmiş, yemek faturalarına kadar kulüp kasasından tahsis ettikleri ortaya çıkmıştır. Yaklaşık 20 milyon TL tutarında da kesinleşmemiz mahkeme kararları var. Bu bağımsız denetim raporunu açıklamaktan dolayı ne kadar mutsuz olduğumu tahmin edersiniz. Keşke bu açıklamayı yapmak zorunda kalmasaydım.

'En büyük hayalim başkanlıktı'

Ben Eskişehirsporumuzdan iki yıl sonra doğdum. Eskişehirspor başkanlığı benim hayal dünyamda ulaşabileceğim en üst mertebe olmuştur. Bu görevi her biri birbirinden değerli arkadaşlarla üstlenmiş olmam, girdiğimiz sıkıntıları unutturmuştur. Amacımız hep Eskişehirsporumuzun daha fazla zarar görmemesini sağlamaktı.

Siyasilerimiz ile sık sık görüştük, oluşturulacak kaynaklar için çaba harcadık...

'Kulüp için istifa ediyoruz'

Sizler bizim yönetim anlayışımızı taktir ettiniz. Biz kulübü düzlüğe çıkarmak için çok emek harcadık. Verdiğiniz desteği hiçbir zaman unutmayacağım. Ancak sıkıntılar bir kaç insanın çözebileceğinin çok üzerine çıkmıştır. Bu yaşananlardan sonra koltuğa yapışıp hiç bir şey olmamış gibi davranırsak diğer yöneticilerden bir farkımız kalmayacak. Gelinen nokta da görüyorum ki; taraftar ve camianın belli bölümü dışında herkes Eskişehirspor'dan vazgeçmiş. Herkesi harekete geçirmek için bir şok etkisi oluşturmak gerekiyordu.

Bu kararımız kesindir ve geri dönüşü yoktur. Biz nasıl kulübü kurtarmak için çalışmışsak, ayrılırken de kulübü kurtarmak için ayrılıyoruz.

Olağanüstü kongre tarihi 22 Kasım

22 Kasım'da olağanüstü kongre kararı aldığımızı herkesle paylaşmak istiyoruz. Eskişehirspor'u bu durumdan kurtarabilecek olanlara görevi devretmek ve taraftarımızın arasına karışmak istiyoruz.' diyerek Sinan Özeçoğlu sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim