KESK üyeleri, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için Van, Edirne, Muğla ve Artvin'den Ankara'ya yürüyüş düzenledi. Sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri tarafından Adalar Porsuk Mevkiinde karşılanan kamu emekçileri sık sık 'İnsanca yaşamak istiyoruz', 'İnsanca yaşam demokratik Türkiye', 'Direne direne kazanacağız', 'İnadına sendika inadına KESK', 'Krizin yükü patronlara' sloganları attı.
SOKAKTA OLACAĞIZ
KESK olarak insanca yaşanacak bir ücret istediklerini söyleyen Eğitim Sen Şube Yönetim Kurulu Üyesi Barış Işık, 'Güzel bir Türkiye'ye uyanmak istiyoruz. İktidar krizin yükünü emekçilere yıkmak istiyor. O yüzden gerçek bir toplu sözleşme yapmıyor. Biz emekçiler gerçek bir toplu sözleşme istiyoruz. Gerçek bir toplu sözleşme için masada, sokakta olacağız. Kamu emekçilere ranta değil emekçiye bütçe diyor, güvenceli iş güvenceli gelecek istiyor. İş, ekmek, özgürlük istiyor. Bu krizi biz yaratmadık bedelini de biz ödemeyeceğiz. Yoksulluk, işsizlik diz boyu. Her gün elektriğe doğalgaza zam yapanlar biz değiliz. Türkiye'de 20 milyon vatandaş açlık sınırının altında yaşıyor' dedi.
SORUNLAR AĞIRLAŞTI
Kamu emekçilerinin sorunlarının daha da ağırlaştığını dile getiren KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, 'KESK olarak yıllardır verdiğimiz mücadele sonucunda kurulan masanın kamu emekçilerinin ve emeklilerinin haklarının değil, yetkili olarak oturanların şahsi çıkarlarını temel alan bir zemine dönüştürülmesine seyirci kalmayacağız. Bizler istersek bu gidişatı değiştirebiliriz. Kapılar ardında, masalarda değil iş yerlerinden sizlerden topladığımız taleplerle hazırladığımız tekliflere her beraber sahip çıkalım' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim