İMO'da başkan bugün belli olacak

İnşaat Mühendisleri Odası 8'inci Olağan Genel Kurulu'nun ilk oturumu Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. Bu seçimlerde aday olamayacağını açıklayan mevcut Başkan Fercan Yavuz, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini ifade etti. Yavuz, ' Paramız bir yıl içinde yüzde 25 değer kaybetti. Ülke tam bir AVM'ye, Vatandaşımız müşteriye döndü. Tezgahtarı ise siz tahmin edin. Ve biz bu süreçte bir taraftan ülkemizin ve çocuklarımızın gelecek kaygısını yaşarken diğer yandan da mesleki endişeleri derinden hissediyoruz. Zira hem siyasi hem de mesleki anlamda bizi toplumsal hafıza kaybına sevk eden gelişmeler yaşanıyor. Bildiğimiz bütün kanunlar, gelenekler, çalışma biçimleri yalan oldu, bildiklerimiz unutuldu. Oysa bir kurumlar ve kurallar sistemi olan demokrasinin ayarlarıyla bu kadar fütursuzca oynandığında neler yaşanabileceğine dair uyarılarımız hala hafızalardadır' dedi. Uyarılarının haklılığının gezi olaylarının patlak vermesiyle ortaya çıktığını söyleyen Yavuz şöyle devam etti: ' Bizim kuşağımızın Tembel, apolitik, asosyal, mutsuz, hoşgörüsüz ve bireysel diyerek suçladığı gençlerimiz gezi olaylarında hiç de öyle olmadıklarını göstermişlerdir. Yerleşik kanıların aksine mutlu ve umutlu, çalışkan, esnek, politik ve kolektif oldukları ortaya çıkmıştır. Kimliklerinden onur duyan, ülkesinin geleneklerini önemseyen, paylaşımcı, hoşgörülü, dünyaya karşı meraklı, değişikliklere kolay adapte olabilen, küresel olarak düşünüp kendisini tüm insanlığa karşı sorumlu hisseden, sosyal medyayı başkaları ile ilişki kurmada interneti ise dünyayı anlamada en önemli araç olarak görüp teknoloji eşittir hayat diyen bir kuşak geliyor. Bunlara tahammül edemeyenler ise TOMA'larla, gaz bombalarıyla, coplarla bu gençleri yıldırmaya çalıştılar. İçlerinde Ali İsmail Korkmaz'ın olduğu 6 Kişi hayatını kaybetti. Ali İsmail'in kaybı Eskişehirli olarak bizim ayıbımız oldu. Utanıyoruz sıkılıyoruz nur içinde yatsın diyoruz.' Önergeler üzerine oluşturulan yönetim kurulu listesinde bulunan isimlerden biri bugün başkan seçilecek. Oluşan oy pusulası ise şöyle: ' Bülent Erkul, Berrin Çiftçi, Cumali Niğdelioğlu, Deniz Kılıç, Hasan Selim Şengel, Hüseyin Orkun Kılıç, Anıl Asıl.' (Esra Yücel)

EGİT-DER'de başkan Emin Dağlı oldu

Eğitimciler Derneği (EĞİT-DER) 16'ncı Olağan Genel Kurulunu dün gerçekleştirdi. Mevcut Başkan İbrahim Gerede Denetim Kurulu listesinde yer alırken yeni Başkan Emin Dağlı oldu.

Eğitimciler Derneği (EĞİT-DER) 16'ncı Olağan Genel Kurulunu dün dernek binasında gerçekleştirdi. Genel Kurulda konuşan mevcut Başkan İbrahim Gerede, yapılan Genel Kurul'un Türkiye'ni sancılı bir döneminde yapıldığını, bu sancının 90 yıllık Cumhuriyet'in temellerinin son yıllarda hoyratça sarsılmasından kaynaklandığını söyledi. Türkiye'de son 3 yıldır en büyük sancının eğitimde yaşandığını ifade eden Gerede, ' Ülkemizde eğitimin kalitesi her geçen gün daha da düşüyor. Ülkemizde zaten eskiden beri bozuk olan eğitim eşitliği ise son yıllarda iyice bozulmuş durumda. Oysa AKP iktidarının eğitimde kaliteyi ve eşitliği geliştirmek gibi bir sorunu yok. Ama bu iktidarın eğitimi dinselleştirmek ve özelleştirmek gibi iki büyük derdi var. 4+4+4 sisteminin temel amacı da budur' dedi. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak konuşan Gerede şunları söyledi: ' 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler, Türkiye'de demokrasinin önünü açabilir. Ülkemizi gericiliğin karanlıklarına sürüklemeye çalışanlara 30 Mart'ta iyi bir demokrasi dersi verilebilir. 30 Mart seçimleri eğitim dünyamız açısından da çok önem taşımaktadır. Çünkü yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Yönetim bilimi yerel yönetimlerin yetki ve sorumluluklarının arttırılmasını önermektedir. Dahası merkezi hükümetin eğitimi dinselleştirme girişimlerinden rahatsız olan yurttaşlarımıza çağdaş eğitim alternatifleri sunmak demokratik belediyelerin görevi olacaktır.' Gerede'nin konuşmaları sonrası faaliyet raporu ve denetim raporu okundu. Tek liste ile seçime giren EĞİT-DER'in yeni başkanı Emin Dağlı oldu. Yönetim kurulu ise şöyle: ' Hamit Türkmen, Ercan Sav, Nihat Ülker, Ceyhun Özyurt.' (Esra Yücel)

Öncelikli iş tüketicilerimizin bilinçlendirilmesidir

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) 9'uncu Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi. Seçime tek liste ile giren mevcut Başkan Sülahi Özalp güven tazeledi. Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Özalp, 2014 yılında da tüketicilerin çeşitli yollarla kandırılmaya devam ettiğini söyledi. Özalp, dolandırıcılık yöntemlerini şöyle açıkladı: 'Tüketicilerimize gelen 'Hediye kazandınız' gibi kısa mesajları, 'Geçen yıl sigorta yaptırdınız, bize borcunuz var, sözleşmeniz yok ama ses kaydınız var' şeklindeki çağrılar, 'Kredi kartlarından yaptığınız alışverişlerde hediye para puan kazandınız' çağrıları, 'Yaptığınız alışverişlerden dolayı kredi kartınıza para yükledik hemen bizi arayın' çağrıları, bazı şirketlerden arandığı iddia edilerek 'Bilgilerinizi güncelleyeceğiz' denilerek kişisel bilgilere ulaşılmaya çalışılması, kendisine polis ya da savcı süsü vererek dolandırıcıların yaptıkları oyunlar, güvenli olmayan bazı internet sitelerinde yüksek fiyatlı ürünlerin çok düşük fiyatlarla satışların yapılması.' Tüm aldatıcı yöntemlerinin önlenmesi için yapılması gerekenin, tüketicilerin bilinçlendirilmesi olduğuna değinen Özalp, ' Bu konularda yönetim kurulumuz önleyici ve bilinçlendirici çalışmalar yürütmüştür. Tüketicilerimizin bilinçli bir şekilde alışveriş yapmalarını denetim görevi üstlenmiş kurum kuruluşlarında denetimlerini sıklaştırarak devam ettirmelerini beklemekteyiz. TÜKODER Eskişehir Yönetim Kurulu olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki zamanlarda da tüketicilerimizin haklarını aramaya ve korumaya devam edecektir' diye konuştu. Yönetim kurulu ise şöyle: ' Burcu Öztürk, Suat Kadan, Dilek Gündoğan, Harun Güner, İsmail Çelik, Yıldıray Öncül. Denetim Kurulu; Uğur Dere, Serap Güler Olgun, Pınar Köksal' (Esra Yücel)

Suat Er güven tazeledi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 62'nci Olağan genel Kurulu dün Esnaf ve Kefalet düğün salonunda gerçekleşti. Tek liste ile seçime giren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi mevcut Başkan Suat Er güven tazeledi. Genel kurulda konuşma yapan Suat Er, beklentilerinden söz etti. devletten isteklerinin kredilerin yükselmemesi doğrultusunda olduğunu belirten Er, ' Son 1 ayda taleplerimiz çok fazlalaştı. Bu sıkıntıyı atlatarak bu esnafa faydalı olmak. 2013 yılında eski rakamla 40 trilyonun üzerinde bir para dağıttık. Bunun 2014 yılında 100 milyonlara kadar çıkaralım. Beklentimiz kredinin yükselmemesi. Finansman konusunda sıkıntı yaşamayalım. Çünkü küçük esnafın gideceği kapı kalmadı' dedi. Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: ' Gazi Kaya, Adnan Karamanlı, Recep Yıldız, İbrahim Altunoğlu.' (Esra Yücel)

Saatçiler Odası'nın yeni başkanı Selahattin Kahveci

Saatçiler Odası Olağan genel Kurulu dün gerçekleşti. İşyerini kapatacağı nedeniyle aday olmayan mevcut Başkan Ekrem Öztürk aday olmazken önceki dönem yönetim kurulunda bulunan Selahattin Kahveci başkan oldu.

Saatçiler Odası Olağan genel Kurulu dün Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleşti. Mevcut başkanın aday olmaması üzerine yönetim kurulunda bulunan Selahattin Kahveci aday olarak başkan seçildi. Neden aday olmadığını açıklayan Ekrem Öztürk, ' 14 senedir bu işi yaptık, artık diğer arkadaşlara devredeceğiz. Hem de dükkanı kapatacağım için yeni dönemde aday olmadım. Yeni arkadaşa başarılar dilerim' dedi. Başkan seçilen Selahattin Kahveci ise esnafların yeni dönemde bütün sorunlarını ve sıkıntılarını çözmeye çalışacaklarını belirtti. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: ' Hakkı Köseoğlu, Celil Tunç, Harun Özden, Mehmet Ercan, İsmail Ayan, Ahmet Gövem.' (Esra Yücel)

Yılmaz Ayrancı yeniden başkan

Eskişehir Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Kırka ve Havalisi Şubesi'nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti.
Sendika şubesinin yeni yönetim kurulunu oluşturacak olan 100 delegenin belirlendiği seçimlerde, delegeler tarafından seçilen 200 kişi, iki listeyle yarıştı. Bin 71 üyenin oy kullandığı seçimde, şubenin eski Başkanı Yılmaz Ayrancı'nın listesi, 629 oy alarak seçimi kazandı. Seçim sonrası bir konuşma yapan Başkan Ayrancı, daha etkili bir sendikal anlayışla yollarına devam edeceklerini belirtti.
Ayrancı, 'Bizlere destek olan ve olmayan tüm üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, bir kez daha güven tazelemenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu arada tüm işçilerime seçim sürecinde gösterdikleri, özveri, gayret, çaba, centilmenlik ve sağduyudan dolayı özellikle teşekkür ediyorum' dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim