Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Hüseyin Murat Tür (53), olayda ölen 14 yaşındaki Özgür Kaya'nın yakınları ile taraf avukatları katıldı.
SUÇLAMAYI REDDETTİ
Son sözü sorulan Tür, daha önce yaptığı savunmalarda gerçekleri anlatmadığını öne sürerek suçlamayı reddetti. Vurulan çocuğu tanımadığını belirten Tür, 'Eşimi çok sevdiğim için bugüne kadar olayı sakladım, avukatıma da gerçeği söylemedim. Pazar yerinde tüfekle ateş eden kişi ben değil, eşimdi. Olaydan sonra boş araziye giderek tüfekle bir el ateş ettim. Suçu üstlenmek istedim. Eşim arkamda durmadığı için olayı itiraf ediyorum' dedi. Mahkeme heyeti sanığı 'olası kasıtla öldürmek' suçundan müebbet hapse mahkum etti.
OLAY
Geçen yıl aralık ayında, Uluönder Mahallesindeki canlı hayvan pazarında Hüseyin Murat Tür ile Metin Tiftik (37) arasında tartışma çıkmıştı. Tür, aracından aldığı tüfekle Tiftik'e doğru ateş etmiş ancak olay yerinde bulunan 14 yaşındaki Özgür Kaya başından vurularak hayatını kaybetmişti. Tüfekten çıkan saçmalarla Ahmet Kıllıoğlu ve Rafiye Tiftik yaralanmıştı. Gözaltına alınan Hüseyin Murat Tür, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. AA
Editör: TE Bilisim