Memleket Sevdalıları Derneği tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın konuşmacı olarak katıldığı panel öncesi soruları yanıtladı. Atatürkçü düşünce hakkında da görüşlerini aktaran Özkan, 'Bugün demokrasi bir soruyla karşı karşıya. 'Devlet yönetimlerine halkı katacak mısınız katmayacak mısınız? Halkı sadece oy verme esnasındaki mekanik bir el olarak mı düşünüyorsunuz yoksa tüm sistemi denetleyen, devlet yönetimine katılan bir güç olarak mı görüyorsunuz?' Biz halkçılığı halkın yönetime katılması olarak görüyoruz. Bunu denetleme olarak görüyoruz' diye konuştu.
ÖNCÜ ŞEHİR
Eskişehir'in bir demokrasi şehri olduğunu söyleyen Özkan, 'Kültür ve sanat alanındaki öncülüğü örnek gösterilir. Kentin yönetimindeki demokrasi Eskişehir'i diğer illerden çok farklı hale getiriyor. Eskişehir özgürlük, demokrasi, adalet, kent halkının refahı ve mutluluğu konusunda büyük yol kat etmiş bir kentimiz. Kent kültürünün korunması, kent refah ve mutluluğunun insanlar tarafından sindirilmesi ve bunun yansıtılması, kent doğasına sahip çıkılması konusunda Eskişehir Türkiye'nin başkentidir' dedi.
KANSERLİ SALDIRI
Alpu'ya yapılması planlanan termik santralle ilgili görüşlerini de anlatan Özkan, 'Eskişehir'e uzanan bu kanserli, hastalıklı saldırıyı savuşturma konusunda herkesi omuz omuza, kol kola mücadeleye çağırıyorum. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem milletvekili arkadaşlarımız, hem de termik santralin yapılacağı belediyemizin Belediye Başkanı Ahmet Bey ile Eskişehir hep beraber bunu savuşturarak büyük başarıya imza atarsa Türkiye'ye de örnek olur' ifadelerini kullandı. MERVE ÇAKIR
Editör: TE Bilisim