Parti binasında düzenlen İl Divan Toplantısında konuşan SP İl Müfettişi Nafiz Ayaz, Türkiye ekonomisinin zor bir süreçten geçtiğini söyledi. Ayaz, 'Yüksek enflasyon oranları, ürkütücü ve tehdit noktasına gelen işsizlik rakamları, sanayinin yaşadığı daralma, çiftçinin üretim sorunları, yüksek faiz oranları gibi temel noktada yaşanan darboğaz, ekonomiyi çıkmaza sokmuş durumdadır. Geçim derdi ve ekonomik sıkıntı gündemden hiç düşmüyor. Ekonomide yaşanan kriz giderek derinleşirken iktidarın almış olduğu suni önlemler kötü gidişatı önlemeye yetmiyor. İşsizlik oranları zirve noktasına ulaştı. Yüksek işsizlik oranı ülkeyi tehdit eder noktadadır. Artan işsizliğe karşı daha köklü tedbirlere ve çözümlere ihtiyaç var. Üretime yönelik yeni yatırımlara ve bununla birlikte yeni istihdam noktalarına ulaşmalıyız' dedi.
SAĞANAK GİBİ
Zamlara da değinen Ayaz, 'Zamların hem çok sık yapılması hem de oranlarının aile bütçesini alt üst edecek düzeyde yüksek olması, vatandaşımızı oldukça etkilemiştir. Sofra demirbaşlarından akaryakıta, elektrikten temel tüketim maddelerine kadar yapılan peş peşe zamlar sağanak yağmuru gibi yağmaktadır' ifadelerini kullandı.
ÜRETİM ŞART
Tüketime ve borçlanmaya yönelik büyüme modelinden bir an evvel vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yapan Ayaz, 'Yatırım ve üretim artmadan, gelir dağılımı adaletsizliği giderilmeden, milli gelirin adil dağılımına ilişkin tedbirler alınmadan halkın durumunun düzelmesi mümkün değildir. Türkiye ekonomisinin sorunlarını günü kurtarmaya yönelik adımlar çözemez. Durum, bu boyutu çoktan geçmiştir. Türkiye ekonomisinin bütün kaynaklarını üretime yönlendirmesi gerekmektedir. Ekonomide yaşanan bunalımdan ancak üretim ile çıkılabilir' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim