Eskişehir İş Dünyası ve STK Buluşması sebebiyle Eskişehir Valiliğinin düzenlediği etkinliğe katılan Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir'in kendileri için önemli bir konumda olduğunu anlatarak, iktidara geldikleri günden bu yana Eskişehir'e yatırımlarının devam ettiğini bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.

O GECE ESKİŞEHİR'İN ÖZEL YERİ VAR
15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu gece Eskişehir'in kendisi için özel bir anlamının olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, 'Geçmişten bu yana ele verdik Eskişehir için ülkemiz için iyi şeyler yaptık ama bu arada şer odakları da rahat durmadı. Bunun en son örneğini 15 Temmuz'da gördük. 15 Temmuz'da maalesef alçak, hain asker kılığına girmiş FETÖ mensupları ülkeyi karanlığa boğmak istediler. Ama onların hesap edemediği bir şey vardı. Bu ülke için canını seve seve verecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı. Demokrasiye, istiklale inanmış bir hükümet vardı. Ama bunların da ötesinde tanka karşı, topa karşı göğsünü siper eden yüce Türk milletinin kahraman evlatları vardı. Bu sayede bu belayı defetmeyi başardık. Ama o gece için Eskişehir'in özel bir anlamı var. O uzun geceyi en yakından yaşayan biri olarak bazı şeyleri sizlerle paylaşmak isterim. İstanbul'da darbe kalkışmasını haber aldığımdan itibaren İstanbul, Ankara ile gerekli koordinasyonu yaptıktan sonra karayolu ile Ankara'ya gitmeye karar verdim. Yol boyunca darbecilerin üst olarak kullandığı Akıncılar'dan uçakların kalkmasını ve insanların üzerine bomba yağdırmasını önlemek için hava kuvvetlerimizin kalbi olan Eskişehir ile sürekli temas halindeydim. Bilmediğimiz bir şey vardı. Orası da FETÖ'cü teröristlerin eline geçmişti. Ama şunu gördüm, o darbeciler ne kadar alçaklık yaparsa yapsın ülkesini seven kahraman askerlimiz de, polislerimiz ve savcılarımız da vardı. Uzun mücadelelerden sonra gece saat 04.30 civarında Erzurum'dan kalkan F-16'lar alçakça bomba yağdıran o düşman uçakları demeye dilim varmıyor. O hainlerin kullandıkları uçakları baskılayarak darbenin kaderini değiştirdiler. Onu başaran şehir Eskişehir'dir. Eskişehir'in 15 Temmuz darbesinde çok özel bir yeri vardır. Akıncı üstü pistleri bombalanmış, akabinde darbeciler teslim olmuşlardı. O gün diğer illerimizde olduğu gibi Eskişehir de üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. O gece halkın gücü tankın gücünü yenmiştir' dedi.

3 SAATTE 56 ÜLKEYE ULAŞIRSINIZ
Türkiye'nin 10 yıl sonra havacılığın merkezi olacağına değinen Başbakan Yıldırım, 'Öyle bir yerde yaşıyoruz ki dünyanın merkezindeyiz. Avusturalya'ya parmağınızı koyun, 5 saat gidin sağa sola bir yere varamazsınız. Ama Türkiye'ye, Eskişehir'e parmağınızı koyun 3 saat uçarak 56 ülkeye varırsınız. Türkiye bunu hak ediyor. Sadece 56 ülkeye ulaşmıyor. Bir buçuk milyar insanın 30 trilyon dolar yıllık gayri safi milli hasılanın döndüğü bir coğrafyadan bahsediyoruz' diye konuştu.

ESKİŞEHİR ÖN PLANA ÇIKIYOR
Eskişehir'in raylı sistemlerde, sağlıkta, havacılıkta ve eğitimde ön plana çıktığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, '2003 yılını hatırlayın. Eskişehir'de alt geçit, yol alt yapısını hatırlayın, demiryolu yapısını hatırlayın. Şu şehrin bir uçtan bir uca alt geçitleri, kavşakları, üst geçitlerinde hep bu kardeşinizin emeği vardır, gayreti vardır. 12 alt - üst geçit yaptık. Üniversite havaalanını uluslararası hava limanına dönüştürdük. TÜLOMSAŞ var. 100 yıllık tarihi var. Ne haldeydi biliyorsunuz. Şimdi Amerika'ya, Avrupa'ya son nesil lokomotif yapıyor. Tank motoru yapıyor, gemi makinesi yapıyor. Yapacak çünkü 60'lı yıllarda ilk otomobili yapan Eskişehir'di. Eskişehir'in böyle bir tarihi var. Eskişehir raylı sistemlerde ön plana çıkıyor, havacılıkta ön plana çıkıyor, sağlıkta, eğitimde, sanayide ön plana çıkıyor. Eskişehir tarih ve kültür şehri. Osmanlı'nın ecdadın modern cumhuriyetin hazırlandığı ve yedi asra yakın üç kıtada hüküm sürdüğü topraklar burasıdır. Buram buram tarih kokuyor. Geçmişimizi de koruyacağız geleceğimizi de inşa edeceğiz. Bu sebeple sorunları torunlara bırakmayacağız' diye konuştu.

FİNAL İSTİYORUM
15 yıl önce iktidara geldiklerinde hayal ettikleri her şeyi tek tek gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, 'Teknolojik sektröler, havacılık sektörü Eskişehir'de var mı? Var. Demiryolu teknolojileri, ağır sanayi Eskişehir'de var mı? Var. Dolayısıyla alt yapı hazır. Raylı sistem, karayolu, hava yolu var. İki tane seçkin üniversitesi var. Daha ne istiyorsunuz. 1081 yataklı şehir hastanesi de yapılıyor. Bunları yapabilmek için vizyon lazım, hayal etmek lazım. 15 yıl önce iktidara geldiğimizde ne hayal ettiysek hepsini gerçeğe dönüştürdük. Sizler de bunu karşılıksız bırakmadınız. 12 seçim gördünüz. 5 genel seçim, 3 referandum, 3 yerel seçim, 1 cumhurbaşkanlığı seçimi. Hepsinde de Eskişehir bize desteğini arttırarak sürdürdü. 2019'da artık sizden final istiyorum' ifadelerini kullandı.

SÜPER LİG YAKIŞIR
Eskişehirspor'u önümüzdeki dönem Süperlig'te görmek istediğinin altını çizen Yıldırım, 'Bu sene de Harun Bey Eskişehir'i kıl payı kaçırdığı süper lige çıkarmanızı bekliyorum. Eskişehir bunu başarır. Süper şehir Eskişehir'e süper lig de yakışır' şeklinde konuştu. Konuşmalardan sonra Eskişehirspor Başkanı Sinan Özeçoğlu Başbakan Yıldırım'a Eskişehirspor forması hediye etti. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim