'Ekonomik problem ortada'
Başkan Yardımcısı Topkaya, 'Yeni Başkan konusunda Mustafa Polat ve Mehmet Şimşek isimleri de benim adımla beraber anılıyor. Bu isimler gerçekten birbirinden önemli kişiler. Bu ağır yükü taşıyacak bir ismin yeni başkan olması gerekiyor. Kendileri ile görüştüğümüzde sürekli yapılacak ödemeleri konuşuyoruz. FIFA borçları, oyuncu alacakları. Diğer borçlar. En çok bu konuları konuşuyoruz. Yapılır, edilir, çözülür yerine gerçekler durumları değerlendiriyoruz. Kulübün içerisinde bulunduğu ekonomik problemler ortada. Kimlerden destek alabiliriz. Kimlerden ne kadar destek bulabiliriz. Bunların hepsini biliyoruz' dedi.

'Yükler sırtta kambur olmuş'
Topkaya, 'Şu an göreve devam eden yönetim olarak tüm yönetici arkadaşlarımızın farklı farklı görevleri var. Üzerimize düşen konularda verilen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Örneğin benim mesleğimin avukatlık olması nedeniyle hukuki işleri ben devam ettiriyorum. Alacaklılar ile tek tek görüşüyorum. İcra konuları ile ilgileniyorum. Diğer yöneticiler uzman oldukları konularda görevlerini yapıyorlar. Eskişehirspor'un sırtında kambur olmuş yüklerden kurtulmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Osman Taş başkanlıktan istifa etti ama kendisi halen yönetim kurulu üyesidir. Bizim niyetimiz devam etmekten yana' diye konuştu.

Sportif başarı önemli
'Bu takımın sportif başarıya ihtiyacı var' diyen Topkaya, 'Sportif başarı geldikten sonra şehirdeki havanın olumlu anlamda değişeceğini düşünüyoruz. Eskişehirspor'un bu rüzgara çok ihtiyacı var. Burada önemli olan Eskişehirspor'un geleceği. Hiçbirimiz koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Genel kurul kararı almak kulübümüzü çok ciddi bir belirsizliğe itecekti. Biz resmi olarak Osman Taş ile birlikte gelen yöneticiler olsak da biz Eskişehirspor'un yöneticileriyiz. Bugün bir kongre kararı alsak belki takım dağılacaktı' dedi.

'Kamp olumlu geçti'
'Gerçekten güzel bir kadromuz var' diyen Topkaya, 'Olumlu bir kamp dönem gerçekleştirdiler. Biz Eskişehirspor yönetimi olarak gereken neyse onu yapmaya çalışıyoruz. Lig başladıktan sonra da devam edeceğiz. Önümüzde 30 günlük bir süreç olacak. O süre içerisinde alınması gereken en uygun karar neyse o kararı alacağız' ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim