İHH Kadın Kolları ve Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ördüğü atkı, bere, eldivenler, hayırsever vatandaşların yaptığı 380 yatak, 2 bin battaniye, giysi, yiyecek ve oyuncak bağışları 2 tıra yüklenerek Suriye tampon bölgedeki insanlara ulaşması amacıyla yola çıktı.
DUYGU DOLU ANLAR
Gönderilen yaklaşık 150 bin TL'lik yardım için bir araya gelen vatandaşlar Suriyeli kardeşlerinin zor şartlarda yaşadıklarını belirterek duygu dolu anlar yaşadı. İHH Şube Başkanı Musa Karadaş, yardımla ilgili yaptığı konuşmasında, 'Bugün burada belki 100 yıl önce bizim başımızda olan musibetin başka Suriye'de yaşanan çok büyük sıkıntılara yarasına merhem olmak maksadıyla, halkımızın bize vermiş olduğu emanetleri yerine ulaştırmak için dualarla uğurlayacağımız yaklaşık 150 bin TL'lik bir kışlık yardım tırını yola çıkarıyoruz' ifadelerini kullandı. Katkı sunan herkese teşekkür eden Karadaş, 'Yardımlarımız 2 tır suretiyle kalmayacak. Dünyanın neresinde mazlum bir coğrafya var ise hepsine yardım etmeyi kendimize bir vazife biliyoruz' dedi.
SEVGİ SELİ İLE ÖRÜLDÜ
Suriye'deki savaştan kaçan insanların temel ihtiyaçlardan yoksun olduğunu vurgulayan İHH Kadın Kolları Başkanı Fatma Kahraman, 'Bizler arkadaşlarımızla örgü çalışması başlattık. İstedik ki kadınlar, çocuklar bu soğuk kış günlerinde sevgi seli ile örülmüş olan sıcacık şeylerle kuşansınlar istedik. Çok mutluyuz. Kötülük kalbinde zihninde taşıyan inanlarla iyi insanların verdiği bir mücadele. Kötülükle aramızda bir perde olacağını düşünüyoruz' şeklinde konuştu. Gözyaşlarını tutamayan yardımseverlerden Halise Uğurlu, 'Buradaki ellerin oraya kadar uzanması bizim için büyük bir mutluluk. Sözlerle ifade edilecek gibi değil. İnşallah daha büyük yardımlarda bulunacağız. Yiyecekler yaparak kermesler düzenledik. Oradaki gelirlerle battaniyeler alındı. Ablalarımız eldiven, bere, atkı ördüler. Esnaftan da yardım geldi. İyilik her zaman her yerde' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim