HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA

Porsuk Çayı ile birlikte dört nehrin daha kaynağı olan ve içinde birbirinden farklı endemik bitkileri barındıran Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Murat Dağı'nda yapılmak istenen altın gümüş madeni arama çalışmalarına karşı tepkiler çığ gibi büyüyor.

ALTINDAN DEĞERLİ
Porsuk Çayı'nın da kurumasına sebep olabilecek maden arama çalışmalarına karşı Kütahya Sevgi Yolu'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada vatandaşlar sık sık 'Kütahya uyuma dağına sahip çık', 'Murat Dağı'na dokunma', 'Siyanür kanserdir', 'Kütahya uyuma geleceğine sahip çık' sloganları attı. Gedizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen açıklamaya, Kütahya'nın yanısıra Uşak, İstanbul ve Eskişehir'den de katılım sağlandı. Ayrıca CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Şahbaz, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın da katıldığı açıklamaya Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve beraberindeki üyeler, 'Toprağımız, havamız, suyumuz altından daha değerlidir. Haklı mücadelenizde Eskişehirliler yanınızdadır' pankartıyla destek verdi.



ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na seslenen Gedizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Er, 'Ey altın avcıları! Sizde nasıl bir vicdan var ki bugünün milyonlarca insanını ve gelecek nesli görmezden gelip koltuğunuzun altına sıkıştıracağınız bir avuç altın nasıl boğazınızdan geçecek? Ey ilgili Bakanlık! Siz ki ormanlarımızı ve çevremizi korumak ve kollamak için mi varsınız? Yoksa talan edenleri korumak için mi varsınız?' dedi. Murat Dağı'nın üstünün altından daha değerli olduğunu vurgulayan Er, 'Bu dağ, bizim ülkemizin, Kütahya'mızın, Uşak'ımızın, Manisa'mızın, İzmir'imizin, Eskişehir'imizin, Sakarya'mızın, milyonların dağı bu dağ, bizim dağımızdır' diye konuştu.



İÇME SULARI TEHLİKEDE
Binlerce insanın içme suyu kaynaklarının tehlikeye gireceğine dikkat çeken Er, 'Bütün içme suyu şebekesi Murat Dağı'ndan karşılanmaktadır. Bu suyun kaybolmayacağını, siyanürle zehirlenmeyeceğini kim garanti edebilir? Bu ormanlarda yaşayan yaban hayvanlarının bu siyanür havuzlarının sularından içmeyeceği ne malum? Kanser vakalarının artmayacağı ne malum?' ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Gedizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından başlatılan imza kampanyasına Akçasoy ve beraberindekiler de katıldı.



Editör: TE Bilisim