CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ahmet Saraç, Eskişehir'de yaşayan Bilecikliler ile Üniversite Caddesinde bulunan bir kafede bir araya geldi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve çok sayıda Bilecikli vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Saraç, 'Bizler burada Eskişehir'in değişik renklerini temsil eden derneklerle bir araya geldik' dedi.

HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ
Hükümet politikalarını eleştiren ve köylerde yaşanan sorunlara dikkat çeken Başkan Büyükerşen, 'Bu hükümetin politikaları nedeniyle köylü üretim yapamaz hale geldi. Dolayısıyla gençler köyden kentte kaçtı. 81 milyonluk Türk milletini besleyen köylüler, artık bizleri besleyemez durumdalar. Köylere baktığımız zaman yaş ortalamasının 65 olduğunu görüyoruz. 10 sene sonra eğer bu tablo böyle giderse köylerimizde insan kalmayacak. Bu tablo hiç iyi bir tablo değil. Türkiye, Türk insanını sarımsak ihtiyacını Çin'den ithal ediyor. Mercimeği Hindistan'dan, fasulyeyi Meksika'dan alıyor. Hayvanların samanının Amerika'dan ithal ediyor. Şeker pancarı bitti. Kala kala dört fabrikamız kaldı. Bunun üzerinde durmanız ve düşünmeniz gerekiyor' şeklinde konuştu.

10 BİNDEN FAZLA İŞSİZ GENÇ
'Milletçe bir hata işledik. Referandumda yüzde 1'lik farkla demokratik rejimi değiştirdik' diyen Büyükerşen, 'Demokrasi adı altında nereden nereye geldik. Milletçe bir hata işledik. Referandumda yüzde 1'lik farkla demokratik rejimi değiştirdik. Öyle bir seçime gidiyoruz ki, anayasa değişikliği ile yaptığımız hatanın terk edilmesi, o hatadan dönülmesi için bir fırsattır. Şehirler gittikçe büyüyor. İşsizlik canavar gibi. Eskişehir'de bizim hesaplarımıza göre 10 binden fazla genç işsiz. Bunların büyük bir bölümü de üniversite mezunu. Bunları anlatırken size aslında bir fotoğrafı gösteriyorum. Bu fotoğrafı iyi görünüz. Bunları düşünün ve oyunuzu ona göre kullanın. Her atacağınız oy ülkenin geleceğini belirleyecektir' dedi.

DESTEK SİZDEN
Başkan Kurt, 'Hepimizin çağdaş bir kentte yaşamanın gururunu, onurunu yaşıyoruz. Bu sizin sayenizdedir. Ön teker nereden gidiyorsa arka tekerlerde oradan gideceklerdir. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri olarak iddiayız. Destek sizden, çalışmak bizden' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Ahmet Saraç, Yılmaz Büyükerşen ve Kazım Kurt'a hediye takdim etti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim