HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA

CHP Eskişehir İl Başkanı Rabia Akman, CHP'deki kurultay tartışmaları ve Muharrem İnce'nin Eskişehir'deki kurultay delegeleri ile belediyeler hakkında yaptığı açıklamaları Sonhaber'e değerlendirdi. Herkesin gündeminde CHP kurultayının olmasının kendilerini üzdüğünü belirten Akman, 'Biz isterdik ki kurultay gündemi CHP'nin kendi içinde yapması gereken bir süreç olsun. Genel seçimin sonuçlarını değerlendirelim. Yenilik yapmamız gerekiyorsa yapalım. Ancak herkesin gündeminin kurultay olması bizi üzüyor. Bizlerin bambaşka konuları konuşması gerekiyor şu an. Önümüzde bir yerel seçim var. Saha çalışmalarından başka bir gündemimiz olmaması gerekiyor. Kurultay bizim istediğimiz bir gündem değil. Bizler de bir yenilikten, değişimden yanayız. Ancak bunun bir skor tartışmasına dönüştürülüp, kamuoyunun bu kadar gündemine taşınıyor olması, CHP'yi itibarsızlaştıran bir durum ve yerel seçim öncesi en büyük engellerden birisi. Çalışmalarımızı aksatıyor' diye konuştu.

İSTİFASI BANA ULAŞMADI
Muharrem İnce'nin Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e yaptığı açıklama ve Eskişehir'deki kurultay delegeleri Betül Duman ve Kemal Yavuz ile ilgili söylentiler hakkında da konuşan Akman, 'Ben hiçbir kurultay delegesi ile görüşmedim. Çok talihsiz buluyorum Muharrem İnce'nin açıklamalarını. Hala siyasi bir iddiası olan bir kişinin bu tarz bir söylemde bulunması çok talihsiz. CHP'nin imajına zarar verecek, yıpratacak bir açıklama. Betül Duman'ın bana henüz bir istifası ulaşmadı. Bir parti üyemiz böyle bir karar veriyorsa bizlerin de bunu düşünmesi lazım. Ayrıca değişimi lider bazına indirgemek de doğru değil. Bence önemli olan nitelikli, yenilikçi ve çözüm odaklı politikalar üreten siyasi kadrolardır' şeklinde konuştu.

'YERELDE BİZ KAZANACAĞIZ'
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın 'Yerel seçimlerde 15-0 biz kazanacağız' yönündeki açıklamasını değerlendiren Akman, Genel seçim sonuçlarına istinaden yerelde de bu tarz bir iddia ortaya koymaları normal. Ancak takdir edersiniz ki Eskişehir yerel seçim ile genel seçim kültürü birbirinden çok ayrı bir kent. Dolayısıyla ben bu konuyla ilgili olarak sadece genel seçim rüzgarı bir ifade olduğunu düşünüyorum. Hatta bizim yerel seçimle ilgili ifademiz net. Mevcut belediyelerimizi koruyarak aynı zamanda bünyemize yeni belediyeler katmak konusunda bir iddiamız var. Bununla ilgili de olağanüstü bir gayretimiz var. Ben sonucun AK Parti açısından bambaşka olacağını düşünüyorum' ifadelerini kullandı.




Editör: TE Bilisim