FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen makine mühendisi Mehmet Şengül'ün adının verildiği fen lisesinde şehit köşesinin açılışı gerçekleştirildi. Törene AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, Vali Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca ve Şehit Mehmet Şengül'ün ailesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek tüm şehitler için dua okudu. Daha sonra 15 Temmuz konulu kısa bir video izlendi.
OLAĞANÜSTÜ DESTAN
Açılış töreninde konuşan ve 15 Temmuz gecesi halkın sokağa inerek destan yazdığını söyleyen Nabi Avcı, 'Çok güzel bir okulda görev yapıyorsunuz ve eğitim görüyorsunuz. Mehmet Şengül bir mühendisti. O yüzden fen lisesine adını vermeye karar verdik. Sezai Karakoç'un çok güzel bir mısrası var. Diyor ki Karakoç, 'Yurdunu sevenlerin gözünü kimse bağlayamaz.' 15 Temmuz bunun en anlamlı örneği. Dünyada başka bir örneğini göremezsiniz. Eğer 15 Temmuz gecesi yaşananlar herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşansaydı biz onları televizyonlarda, sinemalarda filmlerini, şarkılarını köpürte köpürte izleyecektik. 15 Temmuz'da yüz binler sokağa çıktı. Olağanüstü bir destan yazdı. Bunun siyasi tarihte başka bir benzeri yok. Milletimizle, ulusumuzla, devletimizle, demokrasimizle iftihar etmek için bundan güzel bir örnek bulamazsınız. Böyle bir örnek tarihte yok, böyle bir millet mücadele yok' diye konuştu.
BAŞIMIZ EĞİLMEYECEK
Türkiye'nin birlik beraberliğini kimsenin bozamayacağını vurgulayan Vali Çakacak, 'Gururluyuz diyoruz çünkü şehitlik makamı bizim inancımız için çok değerli. Aile için kolay değil ama mertebesi çok yüksek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hem içeride hem dışarıda terörle mücadele ediyoruz. Ama birlik beraberlik duygumuz bu milletin başını eğdirmeyecek' şeklinde konuştu.
MÜCADELE EDECEĞİZ
Şehit Mehmet Şengül'ün babası Ramazan Fahrettin Şengül de, 'Bu vatan bölünmez. Bu vatan için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Gururluyuz, mutluyuz. Ne mutlu ki çocuğum şehit oldu. Bu şerefi eğer ki taşıyabiliyorsak, bu vatanın ve sizlerin sayesinde' dedi. Konuşmaların ardından Milletvekili Nabi Avcı, şehit ailesine günün anısına plaket verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra ise okulun yemekhanesinde öğrenciler ve şehit ailesi ile birlikte yemek yendi. MELTEM KARAKAŞ

Editör: TE Bilisim