Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin bilgi verildi. 696 Sayılı KHK ile 375 Sayılı KHK'nın Geçici 23 ve 24'üncü maddelerinin uygulanmasında, hangi kurumların bu kapsama dahil olduğu, kapsama kimlerin girdiği, başvuruların nasıl yapılacağı ve tespit komisyonu maddeleri konuşuldu.

CUMA GÜNÜ TOPANTI OLACAK
Kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin de yer aldığı bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, kendisinin taşeron işçilerin kadroya alınma sürecinde belediyelerle ilgilendiğini belirterek, 'Biz belediyelerle ilgili cuma günü ayrı bir toplantı yapıp, belediye başkanlarıyla bu meseleyi görüşeceğiz. Hepinizin bildiği gibi bir takvim yayınlandı. Bu takvime göre, 2 Nisan 2018 tarihine kadar, takvimde belirtilen süreç işletilecek ve yasanın tarif ettiği sınırlar içerisinde kalan taşeron işçilerin hepsi kadroya geçirilecek' diye konuştu.
10 GÜNLÜK SÜRE ZORUNLU
Daha sonra konuşan Vali Yardımcısı İsmail Soykan, kendisinin belediyelerin dışında kalan kurumlarla ilgilendiğini belirterek, 'Bu 10 günlük süre 11 Ocak'ta bitiyor. Bu 10 günlük sürenin zorunlu olduğunu yani bu sürenin içinde ancak başvuruların yapılabileceğini söylediler. Ama 90 günlük süre kurumların belirleyeceği iş takvimine göre uygulanacak. Burada verilen takvim tavsiye niteliğinde. O zamana kadar bu işin tamamlanması için takvimi esnetebiliyorsunuz fakat ilk 10 günlük süre esnemiyor' diye belirtti.Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünden Hidayet Mercan ve Fatih Erdoğan ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden Emrah Öngel ve Fatih Güçlü sunumlarını gerçekleştirdi. İHA
Editör: TE Bilisim