KÜLTÜRÜMÜZÜ
YAŞATACAĞIZ
Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkan adayı Metin Gündoğdu ESGROUP'u ziyaret ederek, projelerini anlattı.

36 TATAR KÖYÜ
1998-2006 yılları arasında Derneğin Başkanvekilliğini yaptığını belirten Gündoğdu; 'Kongrede 'Mavi liste' ile adayım. 1483 üyemizin oy kullanacağı kongreyi kazanacağımıza inanıyorum. Türkiye'de en çok Kırım Tatarı Eskişehir'de yaşıyor. Eskişehir'de sadece Tatarların mahalleleri var. İlimizde 36 Tatar köyümüz var. Başkan olmam halinde Kırım'ın folklorünü, musikisini ve sporunu genç kuşaklara aktarabilmek için çalışmalar yapacağım' dedi.

'KUCAKLAYACAĞIM'
Çok zor günlerden geçen Kırım'ın sorunlarının çözülmesi için çalışacağını dile getiren Gündoğdu; 'Kırım'da kayıp ve tutuklu olan yurttaşlarımızın bulunması serbest bırakılması için uğraş vereceğiz. Romanya Köstence'deki 40 bin civarındaki Kırım Tatarıyla ilişkilerimizi geliştireceğiz. Tüm Kırım Tatarlarını kucaklayarak; 3 bin 124 olan üye sayımızı daha yukarılara taşıyacağız' dedi. URAL YALÇINKAYA




Evren Olcay
yeniden aday
Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay Pazar günü yapılacak olan 22. Olağan Genel Kuruluna çağrıda bulunarak, mevcut yönetimle başkanlığa tekrar aday olduğunu duyurdu.
Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Evren Olcay da, mevcut yönetimle birlikte başkanlığa tekrar aday olduğunu duyurdu.

DÖRDÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ
27 Şubat'ta Kırım'ın Rusya Federasyonu tarafından işgalinin dördüncü yılına girileceğini hatırlatan Olcay, 'Hansaray'da yapılan tahribat ve buna son verilmesi ile ilgili girişimler yapılması hakkında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a başvuruda bulunulması kararı çıkmıştır. Bu karar doğrultusunda başta Dünya Kırım Tatar Kongresi yönetim kurulu üyesi olarak şahsım ile Türkiye'de Kırım Tatarlarının en yoğun yaşadığı kent olan Eskişehir'de ki toplumumuzun temsil organı olan derneğimiz yönetim kurulu ve tüm soydaşlarımız olarak Sayın Cumhurbaşkanı'nın şehrimizi ziyareti öncesi bu kendisinin bu konuda dikkatini çekmek istiyor ve tıpkı geçtiğimiz aylarda Rusya'da salıverilmesi sağlanan siyasi tutuklularımız İlmi Omerov ve Ahtem Çiygöz vakasında olduğu gibi duyarlı olunmasını talep ediyoruz' dedi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim