CHP Parti Okulu tarafından meclis üyelerine yerel yönetim eğitimi verildi. 29 Ekim Gençlik Merkezinde gerçekleşen eğitime PM Üyesi Gaye Usluer, Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar ve meclis üyeleri katıldı.
HATASIZ YÖNETİM
Eğitimin açılışında konuşan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, 'Bugüne kadar CHP'de pek alışık olmadığımız bir şeyi gerçekleştireceğiz. 31 Mart'ta son derece başarılı bir seçim dönemi yaşadık. Bu başarımızı bilinçli bir şekilde yöneterek partimizi genel iktidara taşıma görevini de üstlenmiş olduk. Bu görevi laikiyle yaparak Eskişehirlilerin oylarını alabilmek adına hatasız yönetim yapmak zorundayız. Herkes görevini iyi bilecek ve kurallar içerisinde gerçekleştirecek. Bu eğitimlerde belki biraz yorulacağız ama faydalı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Genel iktidara yürürken hepimizin çorbada bir parça tuzu olsun anlamında halkla bütünleşerek nasıl gerçekleştirebiliriz onun yollarını açacağız' dedi.
DİNAMİK PARTİ ÖRGÜTÜ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın şehir dışında olması nedeniyle onun adına açıklama yapan Turgut Doğandor, 'Cumhuriyet tarihinin en zorlu dönemlerini yaşadığımız bu günlerde CHP olarak ilke ve değerlerimizin korunması, bu değerlerin demokrasi, temel hak ve özgürlükler, çağdaş değerler ve halkımızın gereksinimleri doğrultusunda geliştirilmesi, ülkemizin geleceği ve halkımızın mutluluğu için yaşamsal önem taşımaktadır. Bu görevlerin yerine getirilmesi dinamik bir parti örgütünün varlığına bağlıdır. Bu kapsamda parti için eğitim çalışmalarının bu sonucu elde etmekte etken olarak görmekteyiz' diye konuştu.
OH DİYECEK DURUMDAYIZ
Bu tür eğitimlerin sık sık yapılması gerektiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Bugün hakikatten sık sık yapılması gereken ama bugüne kadar yapılmayan bir program yapılıyor. Meclis üyeleri için eğitim. Eğitim insanın ömrü boyunca ihtiyaç duyduğu bir olgu. Belediyeler, belediye meclis üyeleriyle aslında sık sık değişen mevzuat ve mevcut yerel yönetimlere eklenen başka kanunlar hepimizi çok ilgilendiriyor. Meclis çalışmaları aslında Eskişehir olarak tecrübelisiniz. İki dönem AKP ağırlıklı bir mecliste meclis üyeliği yaptınız. Nasılsa bu sene oh diyecek durumdayız ama yine de bizim yeni bilgilere ihtiyacımız var. Ümit ediyorum ki hepimize bu toplantı çok yararlı olacaktır. Siz de bilginizi ne kadar artırırsanız o kadar rahat edeceğim mecliste' dedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise eğitim yapılmasından mutlu olduklarını belirterek bu eğitimin meclis çalışmalarında yararlı olacağını kaydetti.
HİZMET ETMELİYİZ
Parti okulunda neler yapıldığını anlatan Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı ise 'Eskişehir'de bulunduğumuz için mutluyuz. Eskişehir çok şey öğretiyor. Bana ne öğretti. Arkadaş başarılı olmak için sağdan adam devşirmeye gerek yok. Başka partilerden adam devşirmeye gerek yok. Türkiye'nin bir kısmı sağcıdır. Sağcı insanları koyalım, bize oy versin teorisini çürütmüştür. Eskişehir aslında son derece muhafazakar bir kent iken doğru düzgün çalışan belediyelere o sağcı oy vermiştir. Biz CHP dışında bir kitleden oy almak istiyorsak o kitleden birini transfer etmek yerine o kitlenin hoşuna giden hizmet yaptığımızda bu kitle bize oy veriyor. Eskişehir'de anadan babadan Demokrat Partili olanlar da CHP'ye oy verebiliyor. Eskişehir'de yansıtılacak çok ders var. Bizim dışımızdakilerden oy alabilmek için hizmet etmeliyiz' ifadelerini kullandı. Açılış konuşmalarının ardından ise eğitime geçildi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim