Demokrat Parti İl Başkanlığında partililere seslenen Baro Başkanı Rıza Öztekin, 'Bu Anayasada halkla ilgili hiçbir şey yok. Bunun adı hiçbir şeye benzemeyen başkanlık sistemidir. İnsanlara bunu ve nasıl bir tehlikenin içinde olduğumuzu anlatmalıyız' dedi.
Demokrat Parti bu haftaki toplantısına Baro Başkanı Rıza Öztekin'i konuk etti. Toplantıda konuşan DP İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, 'Yeni Anayasa sihirli bir değnek gibi tanıtılarak algı operasyonu yaratılmaya çalışılıyor. Sahalara inip ne anlama geldiğini demokrasi ve cumhuriyete karşı bir Anayasa olduğunu anlatmalıyız' dedi.
GÜNDEM TERÖR OLMALIYDI
Daha sonra konuşan Baro Başkanı Rıza Öztekin, Anayasa değişikliğinde bizleri nelerin beklediğini anlattı. Gündemde terör olması gerektiğine değinen Öztekin, 'Yeni Anayasa geçtiğinde IŞİD 'Anayasa geçti silahları bırakalım' mı diyecek? PKK 30 yıldır bir sürü can aldık, 'Anayasa da geçti silahları bırakalım' mı diyecek? İşsizlik hat safhada Anayasa geçince sihirli değnek değmiş gibi işsizlik bitecek mi?' diye konuştu.
BÖLÜNME ANAYASASI
Yeni Anayasada halkla ilgili, kadına şiddetle ilgili, çocukla ilgili hiçbir şey olmadığını savunan Öztekin, 'Bu Anayasada rejim değişikliği var. Bunun adı hiçbir şeye benzemeyen başkanlık sistemidir. Tehlikeli iki madde var. Bunlardan biri dar bölge sistemli seçim kanunu olacak. Yani orada hangi parti birinci olursa bütün milletvekilleri o partiden olacak. Bugüne kadar 'evet' dediğimiz her şey kötü oldu. Eyalet sistemine kapı açan bir madde var. Emperyalistler ister başkanlık sistemini. Başkanlık sitemi yetmeyecek federal sistem isteyecekler. Bu bir bölünme Anayasasıdır. İnsanlara bunu anlatmak zorundayız. Nasıl bir tehlikenin içindeyiz anlatmalıyız' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim