Genel Kurul'a Tek Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türk İş İl Temsilcisi Necat Kılıç, sendika temsilcileri ve delegeler katıldı. Kurulda konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sosyal demokrat bir parti olan CHP'nin işçi sınıfıyla beraber hareket etmesi gerektiğini bu nedenle işçi sınıfı cephesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP'nin parti tüzüğüne 'Emek en yüce değerdir' diye yazabilme cesaretini gösteren bir parti olduğunu aktaran Başkan Kurt, 'Ama emekçi kardeşlerimizin ne yazık ki büyük bir çoğunluğu AKP'ye oy vermektedir. CHP'nin dışındaki partileri desteklemektedirler. 12 yıldır ezici bir çoğunlukla iktidar olan AKP tüm kazandıklarınızı tek tek elinizden alırken, her seçimde işçi sınıfı mensuplarının oylarını almaktadır. Burada bir terslik var. Sadece CHP'yi cezalandırmak olmamalı, siz CHP'yi cezalandırdıkça kaybediyorsunuz' dedi.

Kurt, 'Eskiden sadece sözleşmeli işçi vardı, şimdi kiralık işçi oldu, emanet işçi oldu, satılık işçi oldu, rehine işçi oldu. Ve hepsi sizin verdiğiniz oylar sayesinde oldu. Burada iğne ve çuvaldızı biraz daha netleştirmemiz lazım. Kusurlarımız ve hatalarımız var. Biz hatalarımızı her zaman düzeltme eylemi içinde olan bir partiyiz. Biz tartışıyoruz ve demokratik bir çözüm arıyoruz. Bu şehirde önemli bir konumda olan Tek-Gıda İş Sendikası arkadaşlarımızdan CHP'ye üye olan çok az. Sendika yöneticilerinden üye olan çok az, ama sağcı partilerden üyeler var. Bu çelişkiyi görmemiz lazım. Patron CHP'li işçi AKP'li, böyle bir sistem olmaz' şeklinde konuştu.

SURİYE'DEN SIĞINANLARA YOKSUL HALKIN PARASINDAN KAÇ LİRA HARCANDI?

Genel Başkan Mustafa Türkel ise AKP iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İşçiler olarak hükümetin yakasını bırakmayacaklarını dile getiren Türkel, 'Arap ülkelerine 'bahar' getireceklerini söyleyenler savaş getirdiler, kan ve gözyaşı getirdiler. Bölgedeki savaşı kışkırtanları, destekleyenleri, kirli savaşın sürmesini sağlayanları nefretle kınıyoruz. Birkaç yıl öncesine kadar kardeşim dediği Esad'ı bugün düşman olarak gören kirli savaşın içine sokanları da kınıyoruz' dedi. Tekel işçilerinin direnişi sırasında Başbakan'ın 'yattıkları yerden maaş vermem' diye eleştirdiğini hatırlatan Türkel, 'İşçilere vermediğin yoksul halkın parasını vermem diyen bu kirli savaşta, Suriye'den bize sığınanlara yoksul halkın parasından kaç lira harcandı? Çalışanların kaderi hiç değişmedi. Çalışanlar ne zaman hak aramaya kalksa birileri ülkede bir şeyler yapıyor, ülke gündemini değiştiriyorlar' diye konuştu.

HİZMET İÇİN TALİBİZ

Seçimin kazananının işçilerin olacağını belirten mevcut Başkan Ali Aycan Uğraş, hizmet etmek, emekçinin yanında olmak, onların ihtiyacını karşılamak için yeterli şartları oluşturmaya talip olduklarını ifade etti.

Tabanın sesine kulak vererek başkanın altında çalışmama kararı aldıklarını anlatan aday Vedat Tuna, Başkan Ali Aycan'ın karşısına aday olarak çıktıklarını söyledi. Tabanın istediğinin olmasını arzuladıklarını kaydeden Tuna, 'Biz bölücü tarafta değil, birleştirici taraftayız. Bağ yemek bizim amacımız. İnşallah hayırlısı olur. İnşallah emekçilerin hakkı neyse o olur. İşçi bize yetkiyi verirse alırız. Menfaat işi olanlar kalmaz, gönül işi bu. Biz bu işe gönülden bağlıyız' diye konuştu.

Mevcut Başkan Ali Aycan Uğraş 102 oy ile güven tazelerken Vedat Tuna 44 oy aldı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim