Dün akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana gelen tren kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 24'e yükseldi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Demircan ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan olay yerinde bir basın toplantısı düzenledi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tren kazasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana gelen tren kazasında 24 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek 'Dün 17.20 sıralarında Çorlu'da aşırı yağış nedeniyle menfez altı toprak kayması sonucu meydana gelen kazada 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir yaralılarımıza müdahale devam etmektedir' dedi.

Yaralıların durumu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 'Kaza sonrası hastanelerimize müracaat sayısı 338 bunlardan 194 kişi ayakta tedavi edilerek taburcu edildi. 124 hastamız şuan müşahede altında' ifadesini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan çalışmaların ve incelemelerin devam ettiğinin altını çizerek 'Adli ve idari çalışmalar devam ediyor. Yılda 1 kez yapılası gereken kontrol Nisan ayında yapılmış. Ayrıca yol boyunca şeflerimiz kontrollerini yapar ve şeflerine bildirirler. Saat 14.20 ile 15.30 arasında metrekareye 32 kilogram yağış düşmüş bu da o menfezin şişmesine neden olmuş ve tren raylarıyla menfez arasındaki malzemeyi götürerek boşluk oluşmasına neden olmuştur. Burada boşluk olmasına rağmen pek gözükme şansı yok, lokomotif geçtikten sonra durum fark edilmiştir' şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan, müşahade altında bulunan ve tedavisi süren kişi sayısının 124 olduğunu belirtti, şifa dileklerinde bulundu.

ARSLAN: RAYLARIN BAKIMI NİSAN AYINDA YAPILDI

'Kazada ihmal var mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Arslan, 'Rayların bakımı Nisan ayında yapıldı. Aşırı yağıştan menfez ile raylar arasında boşluk meydana gelmiş. Bu boşluk suyun altında kaldığı için makinistler tarafından ilk bakışta görülemiyor. Boşluk sonucu 5 vagon devrildi. Olayla ilgili her türlü soruşturma titizlikle sürüyor.' ifadelerini kullandı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Dünden itibaren uygulanan geçici yayın yasağı da sabah saatlerinde kaldırıldı. Öte yandan kazaya ait enkazın kaldırılması ile ilgili çalışmaların sona erdiği açıklandı.

YARALI YAKINLARI BİLGİ HATTI DEVREYE SOKULDU

Hastaneye yaralılar ile ilgili isim listesi asıldı. Bu listelerin önünde ciddi yığılmalar meydana gelince, ambulansların giriş ve çıkışlarında sorunlar meydana geldi. Kalabalığın dağılması için yaralı yakınları bilgi hattı devreye sokuldu. Yaralılar ile ilgili bilgi almak isteyenler 184 numaralı hattı aradı.

KURTARMA ÇALIŞMASINDA 1 ASKER YARALANDI

DHA'nın aktardığına göre, Kazanın ardından sürdürülen kurtarma çalışmaları sırasında düştüğü belirtilen bir asker de yaralandı. Yaralı asker Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürülürek tedavi altına alındı.

'TAHLİYE İÇİN İLGİLİ TÜM BİRİMLER SEFERBER EDİLDİ'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazası nedeniyle ilgili tüm birimlerin tahliye işlemleri için seferber edildiğini bildirdi.

Enkazda arama kurtarma çalışmaları sabah saatlerinde sona erdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HER BOYUTUYLA SORUŞTURULMAKTADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tren kazasına ilişkin bir taziye mesajı yayımladı.

Erdoğan,'Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bu akşam meydana gelen tren kazası, milletçe hepimizi derinden üzmüştür. Kazanın hemen ardından, devletimiz ilgili tüm birimlerini ve tüm imkanlarını seferber etmiştir. Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza, her boyutuyla soruşturulmaktadır. Elim kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.' ifadesini kullandı.

ERDOĞAN KAZAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

TBMM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Uzunköprü-İstanbul seferini yapmakta olan yolcu treninin Çorlu'da bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza dolayısıyla TBMM Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Geçici TBMM Başkanı Durmuş Yılmaz, yaptığı açıklamada, 'Elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar temenni ediyorum' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çorlu'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden taziye mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında, 'Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde meydana gelen tren kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır; yaralılarımıza şifa diliyorum' ifadelerini kullandı.



Editör: TE Bilisim