Kerman, açıklamasında şunları kaydetti: 'Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının 'iktidar-cemaat çatışması', 'iktidara komplo' iddiaları ile perdelenmesi, unutturulması ve üzerinin örtülmesine, hangi çevreden kaynaklanırsa kaynaklansın yargıya yönelik kuşatma ve baskıya şiddetle karşı çıkıyoruz.
Yaklaşık iki yıldır meydanlarda, yakın zamanda 'Gezi' ve sonrasında tüm yurda yayılan eylemlerde kendisini gösteren halkın gücü, iktidarın sallanmasını sağlamıştır. İktidarın baskıcı tutumunu arttırması, hukuk ve demokrasi dışı adımları, bu gücün karşısında duyduğu çaresizlik ve şaşkınlıktandır. Halkımız, son 10 yıldır vatanı, milleti ayrıştırarak Cumhuriyeti hedef alan, yolsuzluğa, hukuksuzluğa batmış bir iktidarın kendisini yönetmesine daha fazla izin vermemelidir.
Şimdi önemli olan, önümüzdeki seçim sürecinin, 'ulusal' yönetimi iktidar yapacak bir geleceğe yol açabilmesidir. Bunun için halkın kararlılığı ve gücü yanında iktidar partisi içinden de olmak üzere ülkede hukuk ve demokrasi kurallarının işlemesini, 'temiz' bir Türkiye'yi hedefleyen her kesimi elele vermeye çağırıyoruz.' (HM)

Editör: TE Bilisim