Hayata geçirdiği çevreci projelerle takdir toplayan Tepebaşı Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında da Şeker Mahallesinde bulunan Emin Bektöre Deneyimli Kafe önünde bir etkinlik düzenledi.
BROŞÜR DAĞITTILAR
Etkinliğe, Eskişehir Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI Eskişehir), Eskişehir Toplum Sanat Derneği (ETOS), Eskişehir Gordion Rotary Kulübü ve Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği'nin temsilcileri ve gönüllüleri katıldı. Etkinlik, gönüllülerin bölgede bulunan parklarda ve sokaklarda bulunan atıkları toplaması ve bilgilendirme broşürlerini dağıtmasıyla başladı. Gönüllüler yaklaşık 3 saat içerisinde 3 ton atık topladı. Daha sonra etkinlik, Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden kurulu Eko Şov Ritim Grubu'nun konseri ile devam etti.
ÇEVREYİ KORUYUN
Etkinlikte bir konuşan Temizlik İşleri Müdürü Alev Kulaç, çevre temizliğinin önemli olduğunu ve temiz çevrenin korunması gerektiğini belirterek, 'Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak aylık 10 bin ton atık topluyoruz. Fakat sadece atık toplamak ve temizlik yetmiyor. Temiz çevreyi korumak da gerekiyor' dedi. Sırayla birer konuşma yapan diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise, çevreye atılan gelişi güzel atıkların doğada yüzlerce hatta binlerce yılda yok olduğuna dikkat çekerek, herkesi çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmaya davet ettiler. HM
Editör: TE Bilisim