Tepebaşı Belediyesi tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 81'nci yıl dönümü dolayısıyla, Anıtkabir özel ziyareti düzenlendi. Etkinlik kapsamında Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri bünyesinde bulunan yaklaşık 600 vatandaş Anıtkabir'i ziyaret ederek Ata'sının huzuruna çıktı. Vatandaşlar, meclis üyeleri, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anıtkabir ziyaretinde ilk olarak Atatürk'ün mozolesine çiçek sundu. Başkan Ataç ve Tepebaşı kafilesi daha sonra Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
ÇOK ÖNEMLİ
Burada bir değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, 'Bu güzel ve özel yere ilk kez gelen, çok duygulanan epeyce kadınımız var. Bunu söylediklerinde ben de çok mutlu oldum. Çünkü ilk kez burada bulunmalarına aracı olduk. Tepebaşı Belediyesi olarak bu kültür gezilerini çok önemsiyoruz. Ankara'daki Anıtkabir ve Meclis ziyaretlerimiz ile birlikte Çanakkale ziyaretlerimiz de çok önemli. Tepebaşı'nda; Çanakkale'yi, Anıtkabir'i görmeyen vatandaşımız kalmayacak. Böylelikle insanlarımız geçmişimizi görerek öğrenmeye, hissetmeye devam edecek' ifadelerini kullandı.
ONU ÖZLÜYORUZ
Anıtkabir ziyaretine katılan Eskişehirliler duygusal anlar yaşadı. Kültür turları ile Ankara'ya geldikleri için çok mutlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, Başkan Ataç'a da teşekkürlerini iletti. Anıtkabir'i Tepebaşı Belediyesi kültür turları ile ilk kez ziyaret eden Saniye Öztürk de yoğun duygular yaşadığını söyleyerek, 'Atatürk'ümüzün ziyaretine geldik, duygularım çok yoğun. O'nu çok özlüyoruz, arıyoruz. 53 yaşımdayım ve Anıtkabir'e de ilk kez geliyorum' sözlerini kullandı.
GÜZEL GELİŞMELER
Anıtkabir ziyaretinin ardından Başkan Ataç, CHP Milletvekilleri Çakırözer ve Süllü, Başkan Yardımcıları Bülent Rıfkı Ustaoğlu ve Erdoğan Aydoğmuş, Meclis üyeleri ve Belde Evi kursiyerleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ziyaret etti. Burada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya gelen Eskişehirliler, Kılıçdaroğlu ile sohbet etme fırsatı buldu. Eskişehir hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, 'Başkanlarımız sayesinde Orta Anadolu'da çok güzel bir kent ortaya çıktı. Eskişehir artık Bursa'dan daha güzel, daha yeşil ve daha mutlu bir şehir. Her iki kentin de eski halini biliyorum. Eskişehir'de iyiye doğru süratle bir gelişme var. Başkanlarımıza, sizlerin verdiği destekler sayesinde bu güzel gelişmeler sağlandı' diye konuştu. Vatandaşların katılmaktan dolayı memnuniyetini belirttikleri kültür turu, Beypazarı ilçesine yapılan ziyaretin ardından sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim