Tepebaşı Belediyesi'nin hazırladığı ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan akıllı ve elektrikli modellerin kullanıldığı 'Paylaşımlı Bisiklet Sistemi' ESPEDAL, 30 adet elektrikli bisikletin kullanıma açılması ile hizmete sunuldu. Yunus Emre Spor Tesisleri yanında gerçekleştirilen törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP İl Başkanı Rabia Akman, CHP Milletvekili adayları Jale Nur Süllü ve Nuray Akçasoy ile vatandaşlar katıldı.
Tepebaşı Belediyesi'nin 2014 yılında Avrupa Komisyonu'nun düzenlediği yarışmada 2'nci olarak 5 milyon Euro'luk hibe kazandığını hatırlatan Başkan Ataç, 'Bu programda 4 tane ayak vardı: enerji verimliliği, sürdürülebilir ulaşım, bilişim altyapısı ve yaygınlaştırma. Şu anda proje bitmek üzere. Bisikletle ulaşım da sürdürülebilir ulaşımın bir parçasıydı. Yaşam köyü, Yunus Emre Spor Tesisleri ve üniversitenin Cuma Kapısı olmak üzere 3 durak var. Yaklaşık 30 bisikletimiz var. İsmine ESPEDAL dedik. Bir kart çıkartılıyor ve saatte 1 lira gibi bir ücreti var. Bütün Eskişehirliler kullanabilecek. Yaklaşık 7 kilometrelik bir yolu var' ifadelerini kullandı.
CHP İzmir Milletvekili Purçu da 'İzmir'de Eskişehir'i, Eskişehir'de de İzmir'i görüyorum. Biz İzmir'de bisiklet derneklerine çok önem veriyoruz. Bisiklet deyip geçmeyin, bir kentin özgürleşmesinde çok önemli. Özgürlük bizim en bağlı olduğumuz ana temalardandır' sözlerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Ataç ve katılımcılar elektrikli bisikletlere binerek ESPEDAL'ın ilk sürüşünü gerçekleştirdi. HM
Editör: TE Bilisim