Tepebaşı Belediyesi tarafından 2009 yılında 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi bünyesinde ilk çalışmalarına başlayan tiyatro ekibi, 2011 yılında Gençlik Tiyatrosu adını aldı. 2011 yılında yaratıcı drama eğitimi alan öğrenciler, geçen yedi yılın ardından Gençlik Tiyatrosu bünyesinde oyunlar sergiliyor.
BAŞARILI ÖRNEKLER
Gençlik Tiyatrosu bünyesinde, bugüne kadar gerçekleştirilen eğitimler ile her türlü donanımı kazanan öğrenciler, profesyonel tiyatroları aratmayan oyunlar sergiledi. 15-21 yaş arası öğrencilerden kurulan ve hiçbir sınav ya da mülakat söz konusu olmadan yılda 40-50 öğrenci alımı yapan Gençlik Tiyatrosu, Türk ve dünya tiyatrosunun başarılı örneklerini başarıyla sahnelediği oyunların ardından şimdi de Yunus Emre; Dervişin Rüyası isimli müzikli oyun ile 18 Kasım Pazar günü izleyici karşısına çıkacak.
DESTEK VERİYORUZ
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da sanatın toplum hayatındaki önemine dikkat çekerek, 'Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünden hareket ile sanat dallarını gençlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü sanatla tanışan gençlerimiz geleceğe daha sağlıklı ve sağlam bir bakış açısı kazanıyor' dedi. HM
Editör: TE Bilisim