Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün, Zincirlikuyu Mahallesinde bulunan seralarında yetiştirilen çiçekler, ilçenin dört bir yanını süslemeye devam ediyor.
RENGARENK
Tepebaşı Belediyesi, kendi kurduğu tam otomasyonlu seralarda çeşitli türlerde binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretirken; yaz-kış üretime devam eden seralar, Tepebaşı'nın çiçeklendirilmesinde büyük rol oynuyor. Serada yetiştirilen çiçekler, bitkiler ve çeşitli ağaçlar sayesinde Tepebaşı'nın parkları, sokakları, refüjleri rengarenk bir görünüme kavuşuyor. Bu üretimlerin yanı sıra bitkilerin sağlıklı gelişimleri için yapılan işlemler dahilinde saksı değişimi, budama ve bakım çalışmaları da gerçekleştiriliyor.
225 BİN ADET
2019 yılında yaz mevsimi için Çin karanfili, petunya, aslanağzı, alisyum, top kadife, horozibiği, ipek çiçeği ve sardunya türlerinden 135 bin adet; çok yıllık yıldız çiçeği, aster, adaçayı çiçeği, gaillardia, margarit patatyası ve calendula türlerinden ise 90 bin adet olmak üzere toplam 225 bin adet bitkinin üretimini yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, çiçeklendirme çalışmalarının aralıksız biçimde devam edeceği bilgisini verdi. HM
Editör: TE Bilisim