Başkan Ataç'ın hayata geçirdiği proje ve çalışmaları yerinde görmek isteyen Fransa Büyükelçiliği Sürdürülebilir Kalkınma Müşaviri Maxime Jebali ve Fransa Büyükelçiliği Sürdürülebilir Kalkınma Ataşesi Berat Durmuş Tepebaşı Belediyesi'nin konuğu oldu. Başkan Ataç'ın Yaşam Köyü'nde hayata geçirdiği REMOURBAN - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesini ve alanda yer alan sosyal projeleri yerinde gören konuklar daha sonra Ataç ile makamında bir araya geldi.
ÇOK ETKİLENDİM
Fransa Büyükelçiliği Sürdürülebilir Kalkınma Müşaviri Maxime Jebali ise Tepebaşı'nın Türkiye için güzel bir vitrin olduğunu ifade ederek, 'Tepebaşı, sürdürülebilir ve akıllı şehirler alanında Türkiye için çok güzel bir vitrin; sadece Türkiye değil, Fransa ve Avrupa için de örnek bir vitrin kent. Sabah saatlerinde ziyaret ederek gördüğümüz projelerin özellikle sosyal boyutları beni çok etkiledi. Tepebaşı çok güzel bir kent' diye konuştu.
İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK
Başkan Ataç, 'Fransa Büyükelçiliği Sürdürülebilir Kalkınma Müşaviri Maxime Jebali, Tepebaşı ile Fransa yerel yönetimleri arasında bir birliktelik oluşturulmasını önerdi. Bu birliktelik ve iş birliği tahmin ediyorum, yakın gelecekte gerçekleşecek. Tepebaşı için kullandıkları 'Avrupa'nın vitrini' sözleri bizleri onurlandırdı. Yapılan iyi işlerin karşılığında bu tür sözleri duymak çok güzel. Tüm amacımız Eskişehir'e daha iyi hizmet edebilmek' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim