Dünya Alzheimer Günü kapsamında gerçekleştirilen Aşağı Söğütönü Mahallesinde bulunan Yaşam Köyü'ndeki Alzheimer Konukevi'nin Ek Ünite açılışına, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan, ek ünitenin yapımında destek veren hayırseverler Emekli Öğretmenler Derneği, Ahmet Ercan, Güner Cavcar ve Hatice Yıldırım'ın adına kızı Nafiye Yıldırım ile çok sayıda davetli katıldı.
ZOR DURUMDA BIRAKIYOR
Törende ilk olarak konuşan Nöroloji Uzmanı Dr. Rabia Sedef Üre, hekim kimliğinin dışında bir Alzheimer hastası yakını olarak böyle güzel bir hizmetin hayata geçirilmesinden dolayı bütün hasta yakınları adına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi. Alzheimer hastalığından bahseden Dr. Üre, 'Alzheimer hastalığı düşünüldüğü gibi sadece unutkanlıktan ibaret bir hastalık değildir. Hastanın tüm yeteneklerinin yavaş yavaş yok olduğu, hastanın ve yakınlarının tüm yaşamını etkileyen ve bazen zor durumda bırakan bir nörodejeneratif hastalık grubundan bir hastalıktır. Genellikle 65 yaş üstü insanlarda görülen ve nedeni henüz kesin olarak tespit edilemeyen Alzheimer hastalığıyla ilgili bizler nöroloji polikliniklerinde herkese yardımcı olmaya hazırız' dedi.
GURUR DUYUYORUZ
Ardından konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise, açılışı gerçekleştirilen ek ünitenin yapımında bağışta bulunan hayırseverlere teşekkür etti. Alzheimer hastalarına ve yakınlarına destek olmaktan büyük gurur duyduklarını anlatan Başkan Ataç, 'Burayı açma nedenimiz, Alzheimer hastalarına ve yakınlarına destek olmaktır. Çünkü Alzheimer hastalarımıza bakmak gerçekten zordur. Burada kalan hastalarımız sürekli işinde uzman personel gözetiminde yaşamlarını sürdürmektedir. Hastalarımız burada yaptıkları çeşitli aktivitelerle de sosyalleşiyorlar. Sosyalleştiklerinde ise hastalıklarının daha kötüye gitmesinin engellendiğine şahit oluyoruz. Görüyoruz ki hasta olmayan insanlar kadar hasta olan insanlar için de sosyalleşme çok önemli. Ayrıca hem yatılı hem gündüzlü olması anlamında böyle bir yer Türkiye'de ilk ve tek noktalardan bir tanesidir. Yaşam Köyü'ndeki Tepebaşı Belediyesi Alzheimer Konukevi'nde yatılı 102, gündüz bakımlı 30 ve Alzheimer Derneği'nde de yatılı 40 olmak üzere toplam 172 hasta kapasitesine sahibiz. Buraya sahip olduğumuz için büyük gurur duyuyoruz. Burada bizim için en güzel şey ise hasta yakınlarının memnuniyetlerini ifade etmeleridir. Bunun mutluluğu ve huzuru ise paha biçilemez bir duygu' diye konuştu.
HALKA DOKUNAN PROJE
Öte yandan Başkan Ataç, Yaşam Köyü'nün akıllı kent gelişimi projelerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, uluslararası referansları olan ve halka dokunan projeleriyle Tepebaşı Belediyesi'nin Birleşmiş Milletler Örgütünün destekleriyle Etiyopya'da gerçekleştirilen 14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu'nda 'Akıllı Kent Gelişimi' kategorisinde 'Küresel Model' ödülü aldığını da kaydetti.
DESTEK OLACAĞIZ
Bağışçılar adına konuşma yapan Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Hilal Güraslan da, güçleri yettiği kadar böyle güzide bir projeye destek olmaya çalıştıklarını belirterek, 'Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç'a çok teşekkür ediyoruz. İyi ki böyle bir başkanımız var, iyi ki onunla beraberiz' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından bağışçılara plaket ve çiçek takdim edilirken, Alzheimer Konukevi Ek Ünitesi, açılış kurdelesi Başkan Ataç ve bağışçılar tarafından kesilerek hizmete girdi. Açılış töreni, ek ünitenin gezilmesi ve Eskişehir'in yerel sanatçılarından Mehmet Özel'in verdiği konserle sona erdi. HM
Editör: TE Bilisim