AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca, 2017 Tepebaşı bütçesinin yaklaşık 220 milyon lira ile meclisten geçtiğini, bu oranda ise en dikkat çeken kalemin 135 milyon liraya yaklaşan borç unsuru olduğunu söyledi. Tepebaşı Belediyesi'nin çok hızlı bir şekilde borçlandığına dikkat çeken Kaynarca, 'Bu borçlanmanın önümüzdeki yıl 170 milyon liraya çıkacağı tahmin ediliyor' dedi.

'GELİR GETİRİCİ ESERLER BIRAKILMALI'

'Bunca borçlanmaya rağmen, Tepebaşı'na kalıcı olarak ne yapıldı?' sorusunu soran Kaynarca, 'Hızlı borçlanmanın bütçe adına kötü bir tablo olduğunu düşünüyoruz. Belediye ilçemize kaynak artırıcı, gelir getirici, kalıcı eserler bırakmalı' diye konuştu. Türkiye genelinde belediyelerin gelirlerinin yüzde 32'sini kalıcı harcama ve yatırımlara ayırdığını da belirten Kaynarca, 'Tepebaşı Belediyesi'nde bu oran maalesef yüzde 16. Bizim şikayetlerimiz rakamsal olarak bütçede kendisini gösteriyor. O sebeple belediye başkanına önerimiz kalıcı yatırımları destekleyecek girişimlerde bulunmasıdır' dedi.

'TEPEBAŞI'NDA BORÇLANMA ARTIYOR'

Belediyenin kültürel ve sosyal faaliyet harcamalarına da değinen kaynarca, 'Kültürel harcamalar yapılıyor ve görüyorsunuz ki borçlanma artıyor. Sosyal kültürel belediyecilik anlayışını Türkiye'ye AK Parti yerleştirdi. Halkımızın gezmesi ya da kültürel faaliyetleriyle ilgili en ufak bir endişemiz yok. Bizler de destekleriz. Ancak belediyenin asıl işlerini bırakarak kalıcı işlerden uzaklaşmasını doğru bulmuyoruz' ifadesini kullandı.

'HAKKANİYET ÇERÇEVESİNDE YAPILMALI'

Kültürel yatırımların hakkaniyet çerçevesinde yapılmasından yana olduklarını ve yatırımlara doğru oranda para ayrılması gerektiğini vurgulayan Kaynarca, 'Örneğin, Sazova'da atıl durumda bir kültür merkezi var. Hala bitirilmiş değil. Milletin parası milletin parasıyla yapılmış bir yerle birleştirilirse ilçemize kalıcı bir eser bırakılmış olunur' dedi.

'BİZİM AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK'

Ayrıca Tepebaşı'nda mali durumun kötüye gitmesinin sebebinin belediyedeki başıboşluktan kaynaklandığını söyleyen Kaynarca, 'Başkan, personele, belediye içerisine, mali duruma hakim değil. Belediyenin araçları personel tarafından özel işlerde kullanılıyor. Bunların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Bizim amacımız üzüm yemek. Bağcıyla işimiz yok. Bu yüzden doğru olanı desteklediğimiz gibi yanlış olanı da eleştirmeye devam edeceğiz' diye konuştu. HM

Editör: TE Bilisim