Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan ve Eskişehir'in çehresini değiştirecek Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi İmar Planları sonunda ortaya çıkan proje ile ilgili olarak tahsis süreci başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kızılinler Termal Turizm Bölgesinde yer alan 3 adet taşınmaza ilişkin Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu 15Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yapıldı. Buna göre, 1 milyon 198 bin 647 m²'lik alan, turizm amaçlı yatırım yapılmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Böylelikle uygulamaya yönelik adımlar atılmış olacak.

ATAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç; 'Planlamaları Temmuz 2009'da yapılan, büyük emek ve mücadele sonucu bugünlere gelen Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nin tahsis ihale duyurusu haberini aldık. Eskişehir turizmine büyük katkı sağlayacaktır ve Eskişehir'de termal turizmin önü açacak projenin tahsis ihalesi aşamasına gelmesinde emeği geçen başta planlama ekibimizi kutluyor, bakanlığın teknik ekibine, bürokratlarına ve proje sürecinde görev yapan değerli bakanlarımıza teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.

GOLF VE DOĞA TURİZMİ

Termal Turizm Kentleri Projesi kapsamındaki Frigya Bölgesi içinde kalan ve Eskişehir'e 11 km uzaklıktaki Kızılinler'de, bu projeyle ana tema olarak 'termal turizmin geliştirilmesi' ile golf, doğa turizmi, su sporları vb. alternatif turizm türlerinin bütünleşmesi ve yakın çevredeki diğer kültürel ve doğal değerlerle de ilişkilendirilmesi ile termal destinasyon haline getirilmesi amaçlanıyor. Kızılinler'e ulaşımda, Porsuk'un değerlendirilmesi ve bu bölgeye Esbot ile de yolculuk yapılması planlanıyor. Ayrıca, hızlı trenle Ankara ve İstanbul hatlarından kolaylıkla ulaşım yapılabileceği belirtiliyor. Bölgenin Frigya Vadisi ile iç içe olmasının Frigya'nın da turizm açısından değerlendirilmesine katkı sunması öngörülüyor.


PROJEYLE SÜRECİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Eskişehir Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı' hazırlanmış ve 30.10.2008 tarihinde onaylandı. Tepebaşı Belediyesi'nin 2009 yılının Temmuz ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetki alarak başladığı Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezine ilişkin planlama çalışmaları belediyemizce 18.10.2012 tarihinde onaylanmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderilmiş olup 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planları 06.12.2012 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulu'nca uygun görülerek onaylandığı daha önce Belediyemizce kamuoyuyla paylaşıldı. Planlama Alanında 'Sağlık ve Turizm Tesis Alanı'na' ayrılan yaklaşık 390 ha yüzölçümüne sahip alan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 21.11.2013 tarihli olur'u ile yatırımcıya tahsis amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi.

Editör: TE Bilisim