Adalar mevkiinde, düzenlenecek yürüyüşle ilgili basın açıklaması yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüsnü Tuncer, son dönemde meydana gelen terör saldırıları sonucu 50'nin üzerinde askerin şehit olduğunu hatırlattı. Tuncer, bu amaçla 30 Ağustos Pazar günü saat 16:00'da düzenlenecek yürüyüşün Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayacağını ve Vilayet Meydanında yapılacak saygı duruşunun ardından şehitlerin ziyareti ile son bulacağını belirtti.

Tuncer açılamanın devamında, 'Terör sorununun çözümü için, siyasi iradenin tutarlı bir politika izlemesi ve tüm toplumsal dinamiklerin bir arada hareket etmeleri gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik ruhunu güçlü tuttuğu ölçüde tüm sorunları aşacak güçtedir' şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamada, yürüyüşe, Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Demokratik Sol Parti, Türk-İş'e bağlı sendikalar, Birleşik Kamu iş, Türkiye Kamu-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Hacı Bektaş Veli Derneği, Emekçi Astsubaylar Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Talat Paşa Komitesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Baro, Türkiye Gençlik Birliği gibi kuruluşların katılacakları belirtildi.(İHA)

Editör: TE Bilisim