Eskişehir Atatürk Stadı zemini 7'den 70'e herkesi üzdü. Zemin üzerindeki onarılması zor yaralar bundan sonraki süreçte de Eskişehirspor'un futbolunu oldukça olumsuz şekilde etkileyecek. Peki bu işin sorumluları kim ve çare nasıl üretilecek?

TFF yetkilileri inceleme yaptı mı?
Eskişehirspor Camiası'nın birinci suçlu olarak ilan ettiği TFF yetkililerinin saha ve zeminin durumu ile ilgili olarak yapılan çalışmalara ne kadar vakıf oldukları sorgulandı. Zemini o haldeyken maçın oynatılması konusunda ısrarlı olan TFF yetkilileri işlerini tam anlamıyla yerine getirdi mi? Yoksa zemin faciasının yaşanmasına göz mü yumdular?

Stat yönetimi ne yaptı
Yapılan çalışmalar sonrasında stat zemininin hasar almadan temizlenmeyeceği bu kadar barizken TFF yetkililerini ikna etmekte zorluk çeken stat sorumluları da yaşanan faciada başrol oynadı. Temizlik çalışmalarında yapılan ihmaller de dikkatlerden kaçmadı. Özellikle branda çekilerek zeminin kurtarılabileceği iddiası her ne kadar İdari As Başkan Yardımcısı Mehmet Arı tarafından çare olmayacağı yönünde karşılansa da hala akıllardaki soru işaretleri kalkmış değil.

Daha önce de kar yağmıştı
Zemin çalışmaları sonrasında akıllara
22 Ocak 2012 tarihinde oynanan Galatasaray maçı geldi. Bu karşılaşma öncesinde de ciddi şekilde kar yağışı alan Eskişehir'de, Atatürk Stadı zemini Galatasaray maçına hazırlanmıştı. O maçın ardından büyük övgüler alan Tarık Uslu ise konu ile ilgili olarak, 'Her şeyden evvel kar yağışları ardından zeminlerin temizlenmesi oldukça zordur. Bu yüzden herkesin emeğine saygı duyuyorum. Ancak Galatasaray maçında yine Eskişehir ciddi bir kar yağışı almıştı. Biz gece boyunca statta kalarak, serdiğimiz brandanın üstüne karın birikmemesi için temizleme çalışmalarını sık aralıklarla yapmıştık. Hava daha soğuk olduğunu belirteyim. O maçta kar yağışından ve don ile iyi bir şekilde başa çıktığımızı düşünüyorum' dedi.

'Zemini toparlamak çok zor'
Uslu, stat zeminini yakından incelemediğini ancak fotoğraflardan gördüğü kadarıyla bu zeminin yeniden toparlanmasının çok zor olduğunu söyledi. Uslu 'Geçici önlemler ile sezonun ilk yarısı atlatılmalı ondan sonrası için ise soğuk havaya dayanaklı çim tohumları ile kısmı olarak bir düzeltme sağlanabilir' dedi.

Gaziantepspor ile oynanacak
lig maçı öncesinde akıllarda pek çok şüphenin olması nedeniyle açıklamalarda bulunan İdari
As Başkan Yardımcısı Mehmet Arı, 'Zemin çalışmalarımız ardından Ertuğrul Hocamızı zemini görmesi için çağırdık. TFF yetkilileri de zemini gördü. Kendi iç sahamızda oynayacağımız maç için hem Sağlam Hocamız, hem de TFF yetkilileri olur verdi. Elbette yüzde 100 hazır değil zemin ancak, en iyi şekilde maça hazırlayacağız' dedi. (S.S)

Editör: TE Bilisim