Vali Tuna'yı İnönü Kaymakamı Selman Erdoğan, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, Eğitim Merkezi Başkanı Osman Köşker, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Nevzat Yalçın ve yöresel kıyafetleriyle öğrenciler karşıladı.

Merkezde her yıl mayıs ve eylül ayları arasında uçuş/atlayış eğitimi verildiğini aktaran Başkan Köşker, 109 kadrolu personelin profesyonel anlamda eğitim verdiğini söyledi. İnönü Türk Hava Kurumu'nun en büyük eğitim merkezi olduğunu bildiren Başkan Köşker, 'Kursiyerlerimize planör, paraşüt, yelkenkanat, yamaç paraşütü ve model uçak yapımı hakkındaki eğitimlerini bu merkezde veriyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek, Dünya'nın ise sayılı sportif havacılık eğitim merkezlerinden biridir burası. 2015 yılında 5 bin kişinin merkezimizi ziyaret etmesini bekliyoruz' dedi.

Model Uçak imalathanesinin geçen yıl Türkiye geneline 46 bin uçak gönderdiğini aktaran Başkan Köşker, kursiyerlerden hiçbir ücret alınmadan bu hizmetlerin verildiğini söyledi.

Vali Tuna, Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezinin önemli bir hizmet verdiğini belirtti. Gençlerin sosyalleşmesinde, kendilerine özgüven kazandırılmasında merkezin çok büyük katkılarını olduğuna inandığını belirten Vali Tuna, eğitim merkezini, devletimizin eksik noktalarını tamamlayan, nitelikli personel yetiştiren önemli bir kuruluş olarak değerlendirdi.(HM)

Editör: TE Bilisim