Eskişehir Ticaret Odası (ETO), Bulgar-Türk İşadamları Derneği (BULTİŞ) ve Eskişehir Rumeli İş İnsanları Derneği (ERİAD) karşılıklı ticareti geliştirmek için atılacak adımları değerlendirmek üzere bir araya geldi. 19 Nisan Cuma günü, ETO Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, yönetim kurulu ve meclis divanı, ERİAD Başkanı İbrahim Durgut ve yönetim kurulu üyeleri, Bulgar-Türk İşadamları Derneği Başkan Vekili Donka Angelova Koleva ve beraberindeki Bulgar iş dünyasının temsilcileri katıldı.
YETERLİ DEĞİL
Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Türkiye'de çok sayıda Bulgaristan doğumlu Türk vatandaşın tüccar ve sanayi olarak faaliyet gösterdiğini belirterek, iki ülke arasında dostluk ve kültür bağlarının güçlü olduğunu dile getirdi. İkili ilişkilerin iyi olmasına rağmen karşılıklı ticaretin henüz arzu edilen seviyede olmadığına dikkat çeken Metin Güler, ETO olarak her iki tarafın da kazanacağı ticari işbirliklerinin geliştirilmesi için sorumluluk almaya hazır olduklarına dikkat çekti.
ZENGİNLEŞELİM
ERİAD Başkanı İbrahim Durgut ise, karşılıklı ticaret hacmini geliştirmek ve işbirliğini güçlendirmek amacıyla Bulgar-Türk İşadamları Derneği'ni Eskişehir'e davet ettiklerini ve protokol imzalayacaklarını belirterek, dernek olarak Balkanlar ve Rumeli'deki iş dünyası ile Eskişehir ekonomisini bir araya getirmek için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Amaçlarının Eskişehir'in ihracatını artırmak ve şehri daha da zenginleştirmek olduğunu belirten Durgut, bu misyon doğrultusunda Eskişehir'in yurt dışındaki ticaret yelpazesini genişletmek için zemin oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.
İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ
Bulgar-Türk İşadamları Derneği Başkan Vekili Donka Angelova Koleva ise, 2000 yılından beri faaliyette olan dernek çatısı altında ilk kez Eskişehir'e geldiklerini söyledi. Eskişehirli iş insanlarıyla işbirliği için bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Koleva, amaçlarının Eskişehir ve Bulgaristan arasında kültür köprüleri kurmak ve karşılıklı ticareti artırmak olduğunu dile getirdi. Toplantıda Eskişehir ve Bulgaristan'ın ticaret hacminin geliştirilmesi, aynı sektörlerde iş yapan firmaların bir araya getirilmesi, yeni pazarlar için işbirliği yapılması konuları üzerinde duruldu. HM
Editör: TE Bilisim