Sağ görüşlü birisi olduğunu ve Cumhurbaşkanını ile Başbakanı yakından izleyerek takdir ettiğini belirten Tetik, 'Yaptıkları işleri çok olumlu buluyorum. Burada olma ihtiyacını kendimde hissettiğim için buradayım. Siyaset önemli bir kurum ve mutlaka herkesin siyaset yapması gerektiğine inanıyorum. Bundan 15- 20 yıl önce siyaseti maalesef işi olmayan boş adamlar, kahve köşelerinde, lokantalarda meyhanelerde bu tarz yerlerde yapıyordu. İnsanlar siyasetçilere kesinlikle güvenmiyordu. Son 10 yıldan bu yana bu gerçekten değişti.' diye konuştu.

ADAY ADAYLARI KALİTELİ

Bu yarışın içinde olduğunu dile getiren Yetkin Tetik, 'Her kesimden adayın olması gerektiğine de inanıyorum. Cumartesi günü aday tanıtımı ve Pazar günü temayül yoklaması oldu. 38 adayız adayıyız mevcut milletvekilleri dahil. Baktığınız zaman gerçekten çok kaliteli adaylar var AKP içerisinde' dedi.

KİM ESKİŞEHİRLİ KİM DEĞİL

Adayların Eskişehirli olup olmaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tetik, 'Eskişehirlilik çok gündeme geliyor. Eskişehirli kim değil onun da tespitinin yapılması lazım. Ben Eskişehirli'den şunu anlamak istiyorum. Eskişehir'de üretecek, Eskişehir'de tüketecek, milletvekilliği bittikten sonra da Eskişehir'de olacak. Tepeden paraşüt aday, Eskişehir'e faydası olacaksa, bilgi birikimi varsa, Türkiye çapında ismi varsa, çaldığı her kapıyı açabiliyorsa Eskişehir'e hizmet getirebiliyorsa o da olabilir' şeklinde konuştu.

CİDDİ SORUNLAR VAR

7 Haziran seçimlerinin önemine de değinen Tetik, ' Eskişehir için de Türkiye için de önemli. Eskişehir için önemi şu. Eskişehir belli süreçleri es geçti, ıskaladı. Bir barış ortamı olmadı. Ortam çok gergin. Herkes birbirine karşı. Bir araya gelinemiyor. Ciddi sorunlar var, aşılmıyor. AKP'nin yaptığı çok ciddi programlar var, işler var bunlar anlatılamıyor. Benim derdim, tasam bu. Ben makam mevki peşinde koşsaydım hiç ara vermezdim. Ama bir Eskişehirli olarak sorumlu olmak lazım.' diye konuştu.

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI

Milletvekili olursa ticaret erbabının temsilcisi olacağını kaydeden Tetik, 'Milletvekilliğini bıraktığımda tekrar burada işletmelerimin başında olacağım. Hiç kimseyi hedef almıyorum ve kimsenin yanında da değilim. Çok ümitliyim. Ben iyi bir yere geleceğime inanıyorum. Çünkü sahada geziyorum her gün. Sivil toplum örgütlerini bitirdik. Esnaf ziyaretlerine geçiyoruz. İnşallah 8 Mart Pazar günü saat 14.00'da Muttalip caddesinde seçim büromuzu da açacağız. Ben bir aday adayı değil bir aday gibi çalışmıyorum. Bu kısmet işidir. İnşallah yazılırsak hiç problem yok. Temsil kabiliyetimiz var, tecrübemiz var, enerjimiz var, bilgi birikimimiz var. Bunların hepsini Eskişehir için kullanacağıma siz de inanın şüpheniz olmasın.' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim