Tiyatro Sanatçısı Tanülkü'nün kamera önü oyunculuk dersleri vereceği eğitimde, oyuncular Metin Yıldırım oyunculukta beden dili, Mehmet Kurt komedi oyunculuğu, Cavıt Çakır senaryo yazarlığı ve Hakan Aysel diksiyon-hafıza teknikleri dersi vereceği belirtildi. Toplam 8 hafta sürecek olan eğitimlerin, cumartesi ve pazar günleri toplam 8 saat süreceği, eğitimler sonunda başarılı olup sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin sinema, dizi ve reklam projelerinde yer almasının sağlanacağı ve kurs bitiminde kısa film çekimi yapılacağı bildirildi.

Eğitimlerle alakalı düzenlenen basın toplantısında konuşan Turgay Tanülkü, Eskişehir'deki Şehir Tiyatroları'nın öğretim üyeleri ve üniversiteler bakımından çok iyi durumda olduğunu belirterek, Eskişehir mezunlarının Türkiye ve dünya piyasasında yönetmenlik ve oyunculuk yönünden çok iyi yerlerde olduğunu ifade etti. Tanülkü, Eskişehir'in ana yapısının sağlam olduğunu da belirterek, sosyal yapısının gücüne dikkat çekti.

Eskişehir'de şehir tiyatrolarının, belediyenin ve üniversitelerin çok etkin olduğunu da anlatan Tanülkü, 'Böyle gelişmiş şehirlerde insanlara ünlü kişilerin eğitim vereceği söylenerek, boyu şu olsun, kilosu şu olsun gibi bedensel faktörlere dayalı başvurular istenir' dedi. Bunun büyük bir tuzak olduğunu da aktaran Tanülkü, oyunculukta fizikten ziyade, yetenek aranması gerektiğini de kaydetti.

Ayrıca drama eğitiminin bütün insanlar tarafından alınması gerektiğini söyleyen Tanülkü, 'Drama eğitiminde insan iletişimi ön saftadır. Her drama eğitimi alan sahnelere çıkacak, tiyatro yapacak diye bir şey yoktur. Kişi öncelikle kendini geliştirmesi için bu eğitimi almalıdır' diye konuştu.

Tanülkü, cezaevlerindeki mahkumlarla da tiyatro yaptığını ve 12 Mayıs'ta da Eskişehir Kapalı Cezaevi'nde bir gösteri sahneleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, eğitime katılmak isteyenler için başvuruların bir hafta süreceği ve eğitim ücretinin bin 500 lira olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim