Yunus Emre Rotary Kulübü Başkanı Hikmet Altın ve Komite Sorumlusu Hüseyin Akçar, basın toplantısı düzenleyerek festivalin içeriği hakkında bilgi verdi. Yunus Emre Rotary Kulübü tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Tiyatro Festivali'nin açılışı 5 Nisan'da kortej yürüyüşüyle başlayacak. Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Rotary Tiyatro Festivali Komite Başkanı Hüseyin Akçar, 'Geçen sene birincisinin düzenlendiği festivalde birbirinden değerli tiyatro duayenleri Eskişehirlilerle buluşacak. 5 Nisan Cuma günü Eskişehir Tepebaşı sahnesinden Adalar Mevkiine gerçekleşecek büyük kortejle festivalin ilk adımı atılmış olacak. Ardından Opera Sahnesi'nde festivalin ilk oyunu olan 'Küllerin Arasında' adlı oyun seyirci ile buluşacak' dedi.
ÜNLÜ TİYATROCULAR GELİYOR
Akçar, festival süresince Genco Erkal, Ali Poyrazoğlu, Ahu Türkpençe, Ortun İynemli, Volkan Severcan, Tamer Karadağlı ve Zeyno Güvenç gibi usta oyuncuları Eskişehir'de tiyatro severler ile buluşturacaklarını söyledi. Biletlerin satışa çıktığını duyuran Akçar, yaklaşık bir ay sürecek olan festival sürecinde eğitsel faaliyetler ve ödül törenlerinde yer alacağını belirterek, festival biletlerine ise Zübeyde Hanım Kültür Merkezi ve Turgut Özakman Tiyatro Salonlarındaki gişeler ile 'Biletini Al' sitesinden temin edilebileceğini ifade etti.
GELİRLER İLÇELERE GİDECEK
Kulüp Başkanı Altın, festivalin bu sene ikincisini gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Altın, festivalin gelirinin ise ilçelerdeki konferans salonlarının tiyatro sahnesine dönüştürülmesi için kullanılacağını açıklandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim