CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, parti binasında yaptığı toplantıda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nevşehir'de 81 il başkanıyla yaptığı toplantının detayları hakkında konuşan Adar, Kılıçdaroğlu'nun kendilerine yedi maddeden oluşan talimat listesi verdiğini söyledi.
KUCAKLAŞACAĞIZ
Önümüzdeki dönemde toplumun tüm kesimleriyle barış içerisinde olmaya ve bu yönde bir siyaset izlemeye devam edeceklerinin altını çizen Adar, 'Biz bundan sonraki dönemde bugüne kadar pek fazla yapılmayan ama toplumun tüm bölümünü kapsayan bir kucaklaşma içerisinde olacağız. Ulaşılmayan yerlere ulaşarak, hiçbir parti üyesinin bile olmadığı bölgelere giderek partimizi anlatacağız. CHP'nin Türkiye'nin geleceği için ne kadar gerekli olduğunu anlatacağız. İktidara giderken toplumun hiçbir kesimiyle kavgalı olmayacağız. Toplumla bütün bir tablo içerisinde olacağız. Genel başkanımız konuşmasında hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini vurguladı. Sıkıntı yaşayan bireyler var, bunun ivedilikle genel merkeze bildirilmesi yardım konusunda da CHP'nin kucak açacağını söyledi. Bizden bu yönden talepte bulundu' diye konuştu.
CHP İKTİDARA GELİYOR
CHP'nin iktidara gelme noktasında olduğunu ve AKP'yi bundan kaynaklı telaşlandığını vurgulayan Adar, '23 Haziran seçimleri şunu çok iyi gösterdi ki; CHP artık iktidara gelme noktasındadır. Nitekim şu an ülkeyi yöneten AKP'nin telaşı bundan kaynaklanmaktadır. AKP'nin kongreleri 2021 yılında yapılacaktı. Kongrelerini 2019 yılına alarak bir telaş içerisinde olduklarını net olarak gösterdi' şeklinde konuştu.
BİNLER MURAT DAĞINA GELDİ
Murat Dağında yapılan keşfe farklı illerden çok sayıda insanın katıldığını anlatan Adar, 'Murat Dağında maden aramanın 7 vilayeti etkileyeceğini ve oradaki su havzalarının ciddi anlamda etkilenmesi sonucu büyük zararlar göreceğimizi anlatmaya çalıştık. Pazartesi orada keşif vardı. Bilirkişi heyeti bu konuları incelediler. İsteğimiz bilirkişi heyetinin raporu bizim istediğimiz doğrultuda olur ve orada sadece yerin altındaki cevheri almaya çalışanlar yerin üzerinde yapacakları tahribatın hangi anlama geleceği konusunda net bir şekilde uyarılırlar diye düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.
KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR
Kongre takviminin henüz belli olmadığını fakat Ekim ayında başlama ihtimali olduğunu söyleyen Adar, 'Henüz kongre takvimi açıklanmadı ama Genel başkanımız konuşmasının bir bölümünde Ekim ayından itibaren kongrelerin başlayacağını ve Şubat ayında kurultayın tamamlanacağını yönünde deklarasyonu oldu. Bu MYK'nın takvimine bağlanmış bir karar olmadığı için bunu net olarak tarihlendirmedi' dedi.
KARARI YARGI VERMELİ
Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanması hakkında konuşan ve kararı yargının vermesi gerektiği ifade eden Adar, 'Bu insanlar bu kadar kısa süre içerisinde bunları gerçekleştiriyorlarsa o zaman ciddi anlamda tehlikedirler ama ben bu kadar kısa süre içerisinde bu söylenenlerin gerçekleşeceği kanaatinde değilim. Bu kararı belli bir siyasi güç değil bu kararı yargı vermelidir. Yargı organın vermediği karar doğru değildir. Biz HDP'yi savunmuyoruz. Ahmet Davutoğlu görevden alındığında da, Melih Gökçek, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları da görevden alındığında aynı şeyleri söyledik' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim