ETB tarafından Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda çiftçileri bilgilendirmek amacıyla bir konferans düzenlendi.
EN KÖTÜSÜ DEĞİL
Konferansa Prof. Dr. Engin Kınacı, ETB Başkanı Ömer Zeydan, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve birçok çiftçi katıldı. Konferansta konuşan Kınacı, 'Burada büyük bir çiftçi kitlesi var. Katılanlar için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Ama son yılların en önemli konusu üzerinde bir görüş bildireceğiz. Konu şu: Topraklarımız verimlilik gücünü gittikçe kaybediyorlar. Eskişehir bunların örneklerinden biri ama en kötüsü değil. Daha kötü yerler de var. Ve topraklar verim gücünü kaybettikçe bu sefer verimi kazandırmak için uyguladığımız kimyasallar hem topraklarımız için çok tehlikeli oradan elde edilen ürünler dolayısıyla hayvanlarımız ve insan sağlığı için çok önemli. Zararlı olabilir diye. Bu nedenle topraklarımızın gücünü yeni baştan kazanmasına yönelik olarak çalışmalar yürütmek durumundayız. Eskişehir bu konuya öncülük yapmak istiyor. Biz Ticaret Borsası olarak da bu konuya öncülük yapmak istiyoruz. Biz her yıl toplantılarla çiftçilerimizi aydınlatmaya çalışıyoruz' diye konuştu.
BİLGİLENDİRİYORUZ
Tarımla ilgili çiftçileri bilgilendirmek adına her yıl çeşitli konferanslar düzenlediklerini belirten ETB Başkanı Zeydan, 'Biz tarımın içinde bir kurumuz. Daha ziyade tarım ticaretinin içindeyiz. Dolayısıyla tarımdaki sorunları ve beklentileri çok yerinde tahlil ve tespit edebiliyoruz. Bu vesileyle bunlarla alakalı sorunları dinlemek, çiftçilerin, tarım paydaşlarımızın önerilerini tespit etmek üzere bu tür konferansları biz sürekli yapıyoruz. Tarım Fuarı vesilesiyle burada da konferans düzenlemek istedik. Bu vesile ile tarımın kalitesini artırmak verimini artırmak adına faydalı olursak ne mutlu bize' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim