Uran, Eskişehir Astsubay Orduevi düğün salonunda yapılan genel kurulda yaptığı açıklamada, şehit aileleri ve gazilerin özlük haklarıyla ilgili çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Torba yasayla yapılan değişiklikler sonrası şehit aileleri ve gazilerin sorunlarının büyük bir kısmının çözüldüğünü aktaran Uran, şunları kaydetti:

'Yapılan değişikliklerle sorularımızın yüzde 85-90'ı çözüldü. Eksiklerimiz var. Şehit anne baba maaşlarının her biri en düşük asgari ücret seviyesinde olmalı. Şehit çocuklarımızın tamamı işe yerleştirilmeli. Gazilerimize ikinci iş hakkı verilmeli. Şehit aileleri ve gazilere vergisel avantaj sağlanmalı. Şehit ve gazilerle ilgili ayrı bir politika olmalı. Şehit aileleri yoksul aile gibi, gazilere özürlü gibi davranılmamalı. Bu ülke için kutsal ve onurlu bir iş icra ederken, malulü oldukları için evlatlarını eşlerini verdikleri için anayasanın da dediği gibi pozitif ayrımcılık kapsamına alınmalı ve vergisel avantajla da bu hayata geçirilmeli.'

Terörün bitmesine yönelik atılan adımları desteklediklerine değinen Ural, 'Ama biz bir tarafız biz bu konuda kan ve can verdik. Bizlerin hassasiyetleri ve görüşleri dikkate alınmalıdır. Yapılan şeyde bizleri incitmeyecek, sıkıntıya sokmayacak, aileler üzerinde acaba benim çocuğum boşuna mı şehit oldu dedirtmeyecek bir şekilde politika oluşturulmalı' şeklinde konuştu. (AA)

Editör: TE Bilisim