Trafik kazlarına dikkat çekmek, trafik kazalarının getirdiği olumsuzlukları gündeme taşımak, trafik kazalarının en aza indirilmesi konusunda bir bilinç oluşturmak amacıyla her yıl düzenlenen 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü' ve 'Karayolu Trafik Haftası'nın açılış programı Vilayet Meydanında gerçekleştirildi. Açılış programına; Vali Özdemir Çakacak, İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukçuoğlu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İlhan Şen, Polis Meslek Okulu Müdürü Muzaffer Doğanay kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
EĞİTİM KÜÇÜK YAŞTA VERİLMELİ
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra programda bir konuşma yapan Vali Çakacak, özellikle son yıllarda Türkiye'nin devamlı büyüyen, gelişen, geliştikçe de vatandaşlarının yaşam kalitesi artan bir ülke konumuna geldiğini söyledi. Trafik kurallarına uyulması gerektiğini söyleyen Vali Çakacak, 'Kazaları engellemek veya en aza indirgemek, toplumumuzda trafik eğitimi ve trafik kurallarına uyma bilincini küçük yaştan itibaren verilecek eğitimlerle oluşturmaktan geçmektedir. Bu yönüyle çocuklarımıza trafik kurallarına riayet etmenin bir gelişmişlik ölçüsü olduğunu, insanın hem kendisine, hem de bütün topluma karşı sosyal bir sorumluluğu olduğunu ve bir arada yaşama kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu öğretmek mecburiyetindeyiz.' Dedi. ESRA ÜNLÜ
YÜZDE 25 ORANINDA AZALDI
Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Zafer Aydın, ülkenin en önemli sorunlarından birinin trafik kazaları olduğunu belirterek 'Trafik kazalarının önlenebilmesi için toplumun her kesiminin sorumlu davranması gerekmektedir. Sorumlu her davranış trafik kazalarını ve yüreğimize düşen ateşi ortadan kaldıracaktır. İlimizde meydana gelen ölümlü trafik kazalarındaki oran bir önceki yıla oranla yüzde 25 azalmıştır. Meydana gelen trafik kazalarını oluş nedenlerine göre analiz ederek alınan önlem çalışmalarımız devam edecektir' dedi.


Editör: TE Bilisim