Meclis toplantı salonunda gerçekleşen mecliste 22 gündem maddesi görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından diğer birimlere 15 milyon ödenek aktarılması oybirliğiyle kabul edildi. Ancak AK partili Orhan Durmuş oybirliği ile gelen gündem maddesiyle ilgili akıllarına takılanları cevaplanması için meclise sundu. Durmuş, Porsuk-1, Porsuk-2 ve 8 mahalledeki kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ödenek olarak 2,5 milyon gönderildi mi? Gönderilmişse aktarılan bu bütçede var mı?' diye sordu.
HEBA OLMAMASI İÇİN
Soruyu yanıtlayan Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Ali Rıza Özsaltık, 'Bütçede bulunan 15 milyon ödeneğin kullanılmayacağı anlaşıldığından dolayı aktarma yapıldı. 8 mahalle için çıkan iptal kararı sonrası gönderilen ödeneğin heba olmaması için aktarılıyor. Bakanlıktan da 2,5 milyonluk ödenek geldi ancak biz onu proje hazırlığı için kullandık' dedi. İlgili madde oybirliğiyle kabul edildi.
UYGUN DEĞİL
Öte yandan UKOME Genel Kurulunun servis araçlarında plaka sayısının arttırılması ile ilgili kararına AK Partililer ret oyu verdi. Karşı oy gerekçelerini söyleyen AK Partili Orhan Durmuş, 332 servis aracının daha trafiğe eklenmesinin doğru olmayacağını söyledi. Durmuş, 332 servis aracının trafik yoğunluğuna sebebiyet olacağı gerekçesiyle ilgili konuya ret oyu vereceklerini bildirdi. Diğer maddeler de oylandıktan sonra Yılmaz Büyükerşen, herkesin yeni yılını kutlayarak, sağlık, mutluluk ve esenlikler diledi. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim