SADECE TAMİR, BAKIM VE BOYA YAPILABİLİYOR.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Sinan Özkar, Ak Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün 'yerli tramvay' konusu üzerinden dün Büyükşehir Belediyesi ve CHP kanadına yönelttiği eleştiriler hakkında Sonhaber Gazetesi'ne konuştu. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş.'nin (TÜLOMSAŞ) bir zamanlar ülkenin gözde kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Özkar, 'TÜLOMSAŞ bizim en değerli kuruluşlarımızdan biriydi. Entegre üretim yapabilecek potansiyeldeydi. Oraya giren cevher, mamul olarak çıkardı. Bu kuruluş maalesef AKP döneminde iyice çökertildi. Tüm sanayi kuruluşlarının çökertildiği gibi... Burada TÜLOMSAŞ'ın arsasının peşindeler. Aksi halde TÜLOMSAŞ işler hale getirilir ve hem tramvay hem de tren üretebilir durumda olurdu. Maalesef aldığım bilgi, TÜLOMSAŞ'ta şuanda sadece tamir, bakım ve boya yapılabiliyor. Bir de sadece tekerlek tornahanesi çalışıyor ve o da Belçika'dan gelen hazır ürünü, freze torna ile işleyerek tekerlek imal edilebiliyor' şeklinde konuştu.

KEŞKE TÜLOMSAŞ DÜNYAYA TRAMVAY İHRAÇ ETSE

AKP tarafından TÜLOMSAŞ ile ilgili yöneltilen eleştirilere anlam veremediğini kaydeden Özkar, 'Keşke TÜLOMSAŞ onların dediği durumda olsa da sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya tramvay ihracatı yapsa. Bu bizim de özlediğimiz bir şey. AKP İl Başkanı, Başbakan merak etmesin; CHP iktidarında TÜLOMSAŞ gerçek seviyesine ulaştırılacak. O güzide sanayi kuruluşu heba edilmeyecek ve sadece arsası düşünülmeyecek, içindeki üretim de düşünülecek. AKP merak etmesin: TÜLOMSAŞ, CHP iktidarında tramvay üretecek. Fakat kendileri şuanda hiçbir imalat yapılmayan bir tesisten 'tramvay alın' diyor. Bunu anlamak mümkün değil' dedi.

KAYSERİ, TRAMVAYI YILMAZ BÜYÜKERŞEN'E DANIŞARAK GETİRDİ

Özkar AKP'ye verdiği yanıtına diğer şehirlerin tramvay projeleri üzerinden devam etti. CHP İl Başkanı, 'Bize 'Tramvayı neden TÜLOMSAŞ'tan almadınız' diye soranlar bunu Samsun'a sorsun. Konya'ya, Kayseri'ye sorsun. Ama sormuyorlar da Eskişehir'e gelince soruyorlar. Bunlar ihalenin ne olduğunu da bilmiyor. TÜLOMSAŞ'ın bırakın Büyükşehir'e verdiği bir teklifi, görüşme talebi bile yok. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, orada tramvayı Yılmaz Büyükerşen'e danışarak yaptı. Bütün teknik bilgilerinden, ihale süreçlerine kadar danıştılar. Gözümüzle şahit olduğumuz için aktarıyorum; Kayseri Belediye Başkanı da iyisini yaparak bir bilene danıştı ve öyle hareket etti. Biz de herhangi bir konuda bir bilen varsa, AKP'li demeyiz ve danışırız. Sonuçta memleket meselesi' ifadelerini kullandı.

Güray ATEŞ

Editör: TE Bilisim