Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu üyesi avukatlar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Komisyon adına konuşan Avukat İdil Burcu Polat, çocukların toplumun istismara en açık ve savunmasız grubu teşkil ettiğini kaydetti.
YARDIM EDELİM
Tüm çocukların eşit, özgür ve mutlu bir dünyada yaşamaları için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Polat, 'Ülkemize bakıldığında hala tarımda çalışan iki milyona yakın çocuk işçi, çocuk yaşta evlendirilen kız çocukları ve çatışma ortamında kaybedilen, Suriye savaşından kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları, mülteci çocuklar bulunmaktadır. Bu çocuklara yardım en önemli görevlerimizden olmalıdır' diye konuştu.
DEVLETİN GÖREVİ
Çocukların her türden kötülüğe karşı korunması gerektiğinin altını çizen Polat, 'Çocuklar hayatta kalmalı, özgürce yaşamalı, gelişmelidir. Bunu sağlamak ise tüm devletlerin görevidir. Çocukların gelişiminde öncelikle sorumlu aileleri ya da vasileridir ancak devletler ailelere yardımcı olmak için gerekli önlemeleri almakla yükümlüdür. Çocuklar dahil hiç kimse renklerine, cinsiyetlerine, tabiiyetleri ve inançlarına göre farklı muameleye tabi tutulamaz' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim