HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA

DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle 21 Kasım 2018 tarihinde TÜVTÜRK'ten çıkartılan işçiler, öğleden sonraları dönüşümlü olarak günde iki saat işverenin işletmesini aldığı otel önünde hak mücadelesi için bekliyor. Bir buçuk yıldır TÜVTÜRK'te çalışan ve 106 gündür işine geri dönmek için mücadele eden Serdar İncitop, 'Burada iki saat arayla arkadaşlarla dönüşümlü olarak bekliyoruz. Bu direniş sadece kendi adımıza değil tüm çalışanlar adına verdiğimiz bir mücadele. Daha önce Şubat ayında da çıkartılmıştık ama 45 günlük direnişin ardından işimize geri döndük. Bu sefer de işimize geri dönmek için buradayız. Şartlar zor, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada. Ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Diğer tüm arkadaşlar da bizden bu direnişin başarıyla gerçekleşmesini bekliyor. Çünkü tüm TÜVTÜRK'lerde sendikalaşma sorunu var. Eğer bunu kazanırsak tüm Türkiye sendikalı olacak' dedi. AHBAP'ın kendilerini desteklediğini de söyleyen İncitop, ilerleyen günlerde Haluk Levent'in Eskişehir'e kendilerini ziyaret edebileceğini ve konser verebileceğini de belirtti.
HAKKIMIZ ALACAĞIZ
10 yıldır TÜVTÜRK'lerde çalışan Serkan Toptaş da yasal hakkını kullandığı için işten çıkarılanlardan. 'Hakkımız alacağımıza inanıyoruz' diyen Toptaş, 'Buradan gelen geçen vatandaşlar da soruyor, 'Sizi kim işten çıkardı? Bu zulüm bitmeyecek mi?' diye. İşe dönüş davaları açıldı. İlk duruşmalar oldu. İkinci duruşmalar da Mart'ın sonuna doğru başlayacak. Mücadele ediyoruz. İnşallah kazanacağız. Geçimizi sendika ve aramızdaki dayanışma sayesinde sağlamaya çalışıyoruz. Gene de zor geçim şartları bizi baya zorluyor' diye konuştu.



KAZANANA KADAR BEKLEYECEĞİZ
Dokuz yıldır çalıştığı iş yerinden çıkartılan Oğuz Can, haklı olduklarını ve kazanana kadar otelin önünde beklemeye devam edeceklerini anlattı. Herkesi duyarlı olmaya ve kendilerine desteğe beklediklerini söyleyen Can, 'Reysaş işvereni diğer illerdeki iş yerlerinde üyeleri sendikadan istifaya zorluyor. Bugüne kadar yapmamış olduğu şeyi yaptı. Maaş zammı dışında iyileştirme yapmamış olan işveren bu yıl ikramiye düzeni getirdi. Kademelere göre iki maaş ikramiye getirdi. Bunlar bizim gücümüzü gösteriyor. İşveren siz istifa edin, sendika gelmeden ben bu zamları veririm demek istiyor. Tabi bizde de moral bozukluğu yaratmak istiyor ama biz bu oyuna gelmeyiz. Üye arkadaşlarımız da istifa etmiyor' şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim