Eskişehirspor yarın büyük belirsizlikler içinde kongreye gidecek. Kongre öncesi Halil Ünal, Mesut Hoşcan ve Murat Diri ES TV'ye önemli açıklamalarda bulundu. Üç isim, tüm şehrin Eskişehirspor çatısı altında birleşmesini istedi.
Önemli açıklamalar
Saat 15.00'te Hasan Polatkan Kültür Merkezinde (Migros Üstü) yapılacak olan kongrede Eskişehirspor yeni başkanını seçecek. Eğer yarınki kongrede çoğunluk sağlanmazsa kongre 30 Mayıs Perşembe gününe ertelenecek. Kongre öncesi Es Es'in eski başkanı Halil Ünal ve Mesut Hoşcan ile Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, TÜFAD'ın düzenlediği iftar yemeğinde ES TV'ye konuştu. Üç isim genel kurul salonunda güçlü bir yönetimin oluşması gerektiğini belirtti.
Destek vermeye hazırım
Halil Ünal, 'Kongre kararına saygı duymak lazım. Önümüzdeki sürece bakarak değerlendirecek olursak, bütün şehir sorumlu. Kendi adıma sorumluluk hissediyorum tabi ki. Yeni sezonda hedefi şampiyonluk olan bir yönetim göreve geleceğine inanıyorum. Hedefsiz bir Eskişehirspor'u düşünmek söz konusu bile değil. Eskişehirspor'u layık olduğu süper lige ulaşması için yol neyse bunu denenmeli. İyi bir ekip oluşması için şahsım adına gereken destek neyse vermeye hazırım. Bir kazaya uğradık, düştük, düşürüldük. Elimizde iyi bir kadro var. Transfer açılırsa, daha iyi oluruz' dedi.
Teker yürürken taş soktular
Eski başkan Mesut Hoşcan şunları söyledi; 'Öncelikle Kaan Ay'ı tebrik ediyorum. Zor şartlarda görev aldı. Takımın ligde kalmasını başardı. Genel kurul kararı almasını uygun görmedim. Devam etmesi gerekirdi. Maalesef teker yürürken, taş sokmakla ilgili çalışmalar var. Sosyal medyadaki itibarsızlaştırmaların doğru olduğuna inanmıyorum. Bazı şeyler düzeltilecekse buradan başlamak lazım. Genel kurul perşembe günü ve çoğunluk sağlanır mı bilmiyorum. Kısa zaman içinde bu konuyla ilgili arayanlar var. İnşallah bu kongrede güzel bir birliktelik olur, iyi bir yönetim oluşur. Şehrin seçilecek yönetime destek vermesi gerekiyor'
Menfaatlere uygun değil
ETB Başkanı Murat Diri ise şu ifadelere yer verdi; 'Genel kurul sürecine girdik. Önümüzdeki günlerde başka aday çıkmazsa, Osman Taş başkanlığa aday olduğunu beyan etti. Genel kurul perşembe günü olması, kulübün menfaatlerine uygun değil. Hafta sonu 19 Mayıs'ta olmasını istedik olmadı. Lig bitti, Fuat hoca gitti. Bu ay sonunda bazı futbolcular serbest kalacak. Sözleşmesi sona eren oyuncular var. Kimi oyuncuların başka takımlarla anlaştığı söyleniyor. İlk genel kurulda güçlü bir yönetimle çıkmak isterdik fakat tarihe ve koşullara bakılırsa zor gibi gözüküyor. Bu sezon ligde kaldık ve hedef bu olmamalı. Yeni sezona güçlü bir yönetimle yola çıkmamız gerekiyor'
Editör: TE Bilisim