Valilik himayelerinde düzenlenen ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen '5. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi Danışma Kurulu' ilk toplantısı yapıldı. Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Vali Yardımcısı Akın Ağca, İlçe Kaymakamları, İl Kültür Turizm Müdürü Şennur Azade, İlçe Belediye Başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile turizm alnında faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.
AVANTAJLIYIZ
Eskişehir'in, tarihî değerleriyle; park, bahçe, ören yeri ve müze gibi turistik mekanlarıyla son yıllarda hızlı bir turizm büyümesi gösterdiğini dile getiren Vali Çakacak, 'Günümüzde çok renkli bir kültür dokusuna sahip olan Eskişehir'in mevcut potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, ülkemiz ve dünya turizm gelirlerinden hak ettiğimiz payı alabilmek için her türlü gayreti göstermenin bilinci içerisindeyiz. Bu anlayışla ilimizde turizme hizmet edecek her türlü tesis, konaklama hizmetleri ve nitelikli insan gücünün arttırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz' diye kaydetti. Sağlık üssü olan Eskişehir'in kaliteli hizmet sunduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, termal suların da ilimiz için çok büyük avantaj olduğunu belirterek, 'Bu çeşitlilik içerisinde ilimizin termal ve sağlık turizminden aldığı payı artırmak yeni destinasyon noktaları oluşturmak için çalışmalar yapıyoruz' diye konuştu.
ÖNEMLİ KENT
'2020 yılında Eskişehir'imizde gerçekleştirilmesi planlanan 'Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi'nin kentimize büyük katkısı olacağını düşünüyorum' diyen Başkan Büyükerşen ise, 'Özellikle termal ve sağlık turizmi konusunda yıllardır Eskişehir'in çok önemli bir kent olduğunu ancak bunu iyi değerlendiremediğimizi ifade ediyordum. Şimdi gecikmiş de olsa bu zirvenin önemli bir adım, yeni bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki Türkiye'de turizm açısından önemli bir kent haline gelen Eskişehir kurumların da iş birliği ile sağlık ve termal turizminde de hak ettiği noktalara gelecektir' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim