Odunpazarı Modern Müze (OMM) Kurucusu ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca öncülüğünde gerçekleşen buluşmada Eskişehir'in önemli isimleri bir araya geldi.
YOĞUN KATILIM
Gerçekleşen toplantıya Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü, MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, Eti Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı üniversite rektörleri, öğretim üyeleri, yerel idari amirler, iş insanları, turizm profesyonelleri, müze ve kültür merkezi yöneticileri ve basın mensupları katıldı.
İLHAM ALDIK
Açılış konuşmasını yapan OMM Kurucusu ve Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, OMM ile Eskişehir'de var olan turizm rüzgarının daha kuvvetlendiğini belirterek bu rüzgarın sürdürülebilir kılınmasının önemine dikkat çekti. OMM'un esin kaynağı olan İspanya'nın Bilbao şehrindeki Guggenheim Müzesi'nden bahseden Tabanca; 'Bilbao bir zamanlar hiç kimsenin ziyaret etmek istemediği bir şehirken ünlü mimar Frank Ghery'nin tasarladığı Guggenheim Müzesi ile büyük bir turizm akınına uğramaya başladı. Bunun dönüşüm literatürde 'Bilbao Etkisi' olarak anılıyor' dedi.
ADIM ATALIM
Tabanca, 'Fakat elbette yalnızca Guggenheim Müzesi ile değil; açılan diğer kültür-sanat merkezleri, etkileyici mimari yapılar, spor merkezleri, gastronomi etkinlikleri, festivaller ve daha nice alternatifle şehir adeta bambaşka bir ruha büründü ve turistler için sunduğu çok yönlü olanaklar bir çekim merkezi haline geldi. Bizim de Eskişehir'in mevcut çekim noktalarına ek yeni fikirler yaratmamız gerektiğine inanıyorum ve bu konuda sizlerle beraber dünya çapında adımlar atabileceğimizi düşünüyorum' diyerek kent için farklı ve öncü projelerin önemini vurguladı.
PROJELERİ ANLATTI
Sürdürülebilir turizmin toplumsal refah, ürün-hizmet kalitesi ve turist memnuniyeti, doğa ve kültürel çevrenin korunması, yönetim ve izleme gibi faktörlere bağlı olduğunu söyleyen Tabanca, OMM'un açılışından bu yana, müzenin şehir turizmine etkisini, ulusal ve uluslararası basın yansımalarını katılımcılarla paylaştıktan sonra Eskişehir'e değer katacak proje fikirlerinden bahsetti. HM
Editör: TE Bilisim