CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Eskişehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Gazetecilerin Basın Bayramını kutlayan Çakırözer, 15 Temmuz gecesi Türk basının darbeye geçit vermediğini söyledi.

Kendisinin de gazeteci olduğunu hatırlatan Çakırözer konuşmasını şöyle sürdürdü: '9 gün önce cemaat yanlısı subayların, cuntanın demokrasimize, yurttaşımıza, polisimize ve hatta askerlere karşı yaptıkları darbe sırasında mesleğimizin yüz akıyla çıkmasını kutlamak istedim. Basın özgürlüğün değerini gazeteciler olarak biliyorduk ama tüm siyaset kurumunun; iktidarıyla ve muhalefetiyle bilmesinin faydalarının herhalde tüm Türkiye tarafından görüldüğü gece, o gece oldu. Daha önce kıyasıya eleştirdikleri basın kurumları Türkiye'de darbenin önlenmesinde kritik öneme sahip oldu. Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve askerler özgür olduğunu düşündükleri televizyon kanallarına bağlanarak ya da sosyal medyayı kullanarak bu darbenin önlenmesi için uğraş verdiler. Geçmişte bizler basın özgürlüğü dediğimizde bizi ciddi almayanların bu özgürlüğü kendileri için de ne kadar kıymetli olduğunu anlamış olduklarını tahmin ediyorum. O gece özgürlüğümüze sahip çıkan tutum nedeniyle tüm basın mensubu arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. Bu darbe eğer engellenebildiyse basın kuruluşlarının halkı zamanında ve doğru bilgilendirmesi sayesinde engellenmiştir.'

OHAL BASIN ÖZGÜRLÜNE ENGEL OLMAMALI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Çakırözer'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Karaca 24 Temmuz Basın Bayramının darbe girişimi gölgesi altında kutlandığını aktararak, '15 Temmuz gecesi Türk basını tarihi bir sınav vermiş, tüm kurum ve kuruluşlar darbecilerin karşısına dikilmiştir. Meslektaşlarımız canları pahasına özgür basının yılmaz savunucusu olmuştur' dedi. Karaca, OHAL'in basın özgürlüğüne engel olmaması gerektiğini aktararak, 'OHAL hali basın özgürlüğünü asla sekteye uğratmamalıdır. Gazetecilere yönelik baskı, fiziki saldırı ve tehditlerin önüne geçilmeli, internet sitelerine erişimler keyfi kararlara dayanmamalıdır' dedi. (HM)

Editör: TE Bilisim