Biz dizi programlara katılmak üzere gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İlahiyat Camii'nde kılınan Cuma Namazının ardından 13 şehit ve gazi ailesine Devlet Övünç Madalyası vermek için Anemon Otel'de düzenlenen törene katıldı. Bakan Soylu, 'Her ülkenin her milletin elbette kendine ait manevi değerleri vardır, oralardan ilham alır, güç alır, kuvvet alır. Şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki, Müslüman toplumları dahil şehadet ve gaza kültürünü bizim kadar önemseyen, bunu neredeyse kurumsallaştıran, buna neredeyse özel bir hassasiyet gösteren, kültürünün neredeyse en üst mertebesine yerleştiren bir başka toplum, bir başka millet şu dünya üzerinde mevcut değildir' dedi.
327 KALEMDE YARDIM
Bakan Soylu daha sonra, İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden bir olan 'Açık Kapı' projesinin pilot il olduğu Eskişehir'de açılışını gerçekleştirdi. Valilik binasındaki gerçekleşen açılış töreninde'Açık Kapı' projesi hakkında konuşan Soylu, 'Burada devletin işleyişini daha etkin bir hale getirebilmek, koordinasyonu sağlayabilmek, 327 adet kalemde vatandaşımıza yardımcı olmak var. Yaklaşık 15 vilayette pilot olarak başlattık. Şu gördüğünüz konsept içerisinde hemen hemen Van, Batman, Şanlıurfa, Erzincan, Sivas, Aksaray, Konya, Eskişehir, Balıkesir, Antalya, İzmir, Kocaeli, Trabzon, Ordu ve Çanakkale'de olmak üzere 15 il tamamlandı. Şimdi 22 il eğitimleri de bitti. 18 Şubat itibari ile 22 ilde de bu faaliyetlere başlayacağız' diye konuştu.
117 YERLİ VE MİLLİ YAZILIM
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yazılım çalışmaları hakkında da konuşan Bakan Soylu, konu ile ilgili şunları söyledi: 'Yaklaşık 1 buçuk yıl içerisinde İçişleri Bakanlığımızın kendi personeli ile 117 yerli ve milli maliyeti olmayan ama her birisinin hayatımıza dokunan bir yazılımı gerçekleştirdiğimizi, programlarla birlikte de çok büyük adımlar atmaya çalıştığımızı da ifade etmek isterim.' İHA
Editör: TE Bilisim